Siirry sisältöön

Uusi palveluliikenteen linja Irjalan ja Kalevan välille

Julkaistu 14.5.2014 18.56

Irjalan ja Kalevan välisiä arkipäivän asiointiyhteyksiä varten perustetaan uusi palveluliikenteen linja PALI 18. Linja kulkee arkipäivisin asiointiaikaan noin tunnin välein. Linja aloittaa liikennöinnin 30.6.2014.

Ikäihmisten palvelujen lautakunta päätti asiasta kokouksessaan 14.5.2014.

Palvelubussilla korvataan joukkoliikenteen linjan 27 reittimuutos. Linja 27:n uusi reitti kulkee 30.6.2014 alkaen Irjalasta Kissanmaankadun kautta keskustaan. Reittimuuton jälkeen linjalla ei ole enää mahdollista asioida bussia vaihtamatta Irjalan ja Huikkaan alueilta Kalevan liikkeissä.

Palveluliikenteen 15-paikkaisella pikkubussilla on normaalia linja-autoa helpompi palvella joustavasti asiakkaita reitin varrella. Pikkubussilla voi esimerkiksi ajaa Kalevan liikekeskuksen sisäänkäynnin viereen.

Palveluliikenne palvelee kaikkia, joille tavallisen joukkoliikenteen käyttäminen on hankalaa. Matkan hinta on sama kuin kaupungin busseissa. Sen voi maksaa Tampereen matkakorteilla tai käteisellä.

Palvelubussiin voi nousta kunkin palvelulinjan aikataulupisteiltä. Kättä nostamalla pääsee kyytiin myös muualta kuin pysäkeiltä. Auton voi pyytää noutamaan kotiovelta soittamalla bussin numeroon.


Teksti Marika Haapala