Siirry sisältöön

Koulujen HIP-kerhot valtaavat Laikunlavan

Julkaistu 14.5.2014 15.34

Laikunlavalla ja Vanhalla kirjastotalolla voi tutustua torstaina 22.5.2014 klo 12–15 Tampereen kaupungin peruskoulujen monipuoliseen Harrastava iltapäivä (HIP) -toimintaan ja nauttia kerholaisten keväisistä esityksistä.

Maksuttomaan Hip Hurraa Laikunlavalla -tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten harrastamisesta kiinnostuneet, kuten oppilaiden vanhemmat, koulujen opettajat ja oppilaat sekä muu yleisö.

Laikun lavalla on koulujen bändien ja tanssiryhmien esityksiä. Lavalla nähdään muun muassa suosittua Bollywood-tanssia.

Koulujen näytelmäryhmät esittelevät taitojaan Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa. Luentosalissa nähtävillä on kerholaisten tekemiä savi- ja puutöitä ja koruja, norppa-näyttely ja lego-robotteja. Animaatiokerholaiset seikkailevat itse suunnittelemassaan ja kuvaamassaan esityksessä. Yleisöä viihdyttävät Vanhalla kirjastotalolla myös cosplay-esitykset. Lisäksi siellä voi seurata tiedekokeita.

Lavan ympärillä HIP-kerhoja järjestävät seurat ja muut tuottajat esittelevät toimintaansa ja järjestävät pieniä kisailuja, kuten pikashakkia, tarkkuusammuntaa, pehmotennistä, tekniikkarataa, lämärikisaa ja ilmaveiviä. Mukana ovat Koovee, Ilves, Classic, Studio Move, Höntsy, Manse PP, Shakkilinna, Baletti- ja tanssistudio Teija Suova, Liikkuva koulu –hanke ja TPV.

Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) –toiminta on vapaaehtoista harrastustoimintaa 1.–9. –luokkalaisille koululaisille koulupäivän jälkeen. Toiminta on maksutonta. HIP-toimintaa on eri muodoissaan tarjolla kaikissa Tampereen kaupungin peruskouluissa tai koulujen läheisyydessä olevilla liikuntapaikoilla. Kerho- ja harrastustoiminnan ohjaajina toimii opettajia, koulunkäynninohjaajia, seuroja, järjestöjä ja yrityksiä.

Tiedot lukuvuoden 2014–2015 Harrastava iltapäivä –toiminnasta ja tarjonnasta päivitetään kaupungin internetsivuille elokuun lopussa.

Tervetuloa mukaan tapahtumaan!


Teksti Johanna Toivanen