Siirry sisältöön

Demokratiaviikolla nettivisa ja valtuuston puheenjohtajan chatti

Julkaistu 11.10.2013 14.26

Torstaina 17.10.2013 vietetään valtakunnallista Demokratia-päivää. Se on osa Euroopan neuvoston vuosittain lokakuussa järjestämää paikallisdemokratiaviikkoa. Teemana ovat tänä vuonna aktiivinen kansalaisuus, äänestäminen ja osallistuminen. Demokratiaviikon (14. - 20.10.) ohjelmassa Tampereella on muun muassa valtuuston puheenjohtajan kyselytunti chattina, Tampere-aiheinen demokratiavisa ja kansainvälinen asukasilta.

Demokratiaviikon kunniaksi kaupungin verkkosivuilla voi osallistua Tampere-aiheiseen demokratiavisaan, joka on avoinna 11. - 20.10. osoitteessa www.tampere.fi/osallistuminen. Leikkimielisessä visassa voit testata tietosi paikallisesta vaikuttamisesta ja voittaa elokuva- ja kylpylälippuja tai kameran.

Tapaa ministeriöiden kansliapäälliköt 15.10.

Valtion Avoin hallinto -kampanja esittäytyy tiistaina 15.10. klo 13.30-15.00 Tampereen Vanhalla kirjastotalolla, os. Keskustori 4. Tilaisuudessa kansalaisilla ja järjestöillä on mahdollisuus tavata ministeriöiden kansliapäälliköitä. Kampanjan tavoitteena on kerätä tietoa kansalaisten kokemista hallinnon avoimuuden esteistä, jotta ne voitaisiin poistaa. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla on toivottavaa, avoinhallinto(at)vm.fi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan chatti 17.10.

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Sanna Marinilla on kyselytunti chatissa 17.10. klo 14-15. Keskustelun teemana on asukasdemokratia ja sen parantaminen. Keskustelu avautuu osoitteessa www.tampere.fi/osallistuminen 17.10. klo 14 ja siihen voi osallistua luomalla nimimerkin.
Pormestari on elokuussa asettanut kuntademokratian kehittämistä varten työryhmän, ja Sanna Marin toimii työryhmän puheenjohtajana.

Kansainvälinen Tampere-asukasilta 17.10.

Kansainvälinen Tampere-asukasilta pidetään valtakunnallisena Demokratiapäivänä 17.10. klo 17–19 Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalissa, Aleksis Kiven katu 14–16 C. Mukaan toivotaan erityisesti maahanmuuttajia keskustelemaan kaupungin johdon kanssa muuttajien ongelmista ja toiveista. Tilaisuus on suomenkielinen, mutta paikalla ovat myös englannin- ja venäjänkieliset tulkit.
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin ja kysymyksiin vastaamassa ovat apulaispormestarit Leena Kostiainen, Olli-Poika Parviainen ja Mikko Aaltonen sekä tilaajapäällikkö Risto Laaksonen, projektipäällikkö Päivi Sinkkonen, ylikonstaapeli Markku Rahunen ja palveluesimies Seppo Lahtinen.

Demokratiaviikon ohjelma ja lisätiedot:
Demokratiapäivän on lanseerannut Suomen Kuntaliitto yhdessä oikeusministeriön ja valtiovarainministeriön kanssa.

Teksti Anna-Maria Jaakkola