Siirry sisältöön

Tredun oppisopimuskeskus vuoden 2013 Näyttötutkintovaikuttaja

Julkaistu 8.10.2013 10.56

Näyttötutkintomestarin koulutusta tarjoavat oppilaitokset ovat yhteisessä seminaarissa päättäneet antaa ensimmäisen kerran kunniamaininnan valtakunnallisesti merkittävälle Näyttötutkintovaikuttajalle. Kunniakirjan sai 27.9.2013 Tampereen seudun ammattiopiston Tredun oppisopimuskeskus.

Tredun oppisopimuskeskus (ent. Pirkanmaan oppisopimuskeskus) on mahdollistanut jo 124 näyttötutkintomestarin kouluttautumisen vuodesta 2009 lähtien. Heistä 93 ovat työelämän edustajia.

Oppisopimuksella suoritettu näyttötutkinto on työelämää palveleva ja joustava tapa kouluttautua. Vuosittain Tredun oppisopimuskeskuksessa on opiskelijoita yli 4000 ja oppisopimustyönantajia noin 1500. Valtaosa oppisopimusopiskelijoista suorittaa tutkinnon näyttöperiaatteella: tutkintotilaisuuksissa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa suhteessa suoritettavan tutkinnon osan arvioinnin kohteisiin ja kriteereihin.

Tutkintotilaisuuksien kolmesta arvioijasta tulee vähintään yhdellä olla näyttötutkintomestarin koulutus. Koulutuksessa näyttötutkintojärjestelmän toimijat kehittävät näyttötutkintojen järjestämisen ja ammattitaidon arvioinnin taitojaan. Lisäksi se edistää näyttötutkintotoiminnan kehittämistä joustavaksi, luotettavaksi ja työelämän vaatimukset huomioon ottavaksi yhteistyöksi.

Lisätietoja:
kehittämiskoordinaattori Kaisa Uusitalo
p. 050 5622216
[email protected]


Teksti Niina Ylönen