Siirry sisältöön

Tampereen Aterian Vastuullisuusviikko

Julkaistu 7.10.2013 9.12

Viikolla 41 vietämme Tampereen Ateriassa kaikissa toimipaikoissa Vastuullisuusviikkoa. Viikko pitää sisällään tärkeitä kestävän kehityksen teemoja ruokahävikin vähentämisestä Reiluun kauppaan. Eri asiakasryhmille viikko näkyy hieman eri tavoin: ravintoloissa voi olla kilpailuja, esittelypöytiä tai ruokalistalla luomutuotteita. Kaikilla ruokalistoilla on painotettu kotimaisia syyskauden raaka-aineita.

Kouluissa ja päiväkodeissa syksyiset julisteet ja kaitaliinat kertovat satokauden juureksista ja vihanneksista. Koululaiset voivat päivittäin katsoa linjastossa olevasta lautaskuvasta mistä päivän lounaan raaka-aineet ovat peräisin. Vatsat täytetään esimerkiksi lohikeitolla ja possukastikkeella, jonka kaverina on ruisleipää ja juuresraasteita. Perjantaina keitetään luomuherneistä keitto ja popsitaan jälkkäriksi Reilun kaupan banaani. 3.-6. luokkalaisten kannattaa myös osallistua Reilun kaupan yhdistyksen Reilu Ruokis -piirustuskilpailuun, jossa parhaat teokset painetaan julisteiksi.

Tampereen Aterian Tredun opiskelijaravintoloissa sekä palvelukeskus-, lukio- ja henkilöstöravintoloissa kilpaillaan ruokahävikin vähentämisessä. Haluamme kannustaa erityisesti opiskelijoita viettämään mukavan ruokahetken, jossa lautaselle otetaan sopiva määrä ruokaa, syödään rauhassa ja haetaan halutessa lisää. Lautaselle jäänyt ruoka mitataan keittiöissä päivittäin kahden viikon ajan ja se toimipaikka palkitaan, joka on onnistunut vähentämään jälkimmäisellä viikolla eniten hävikin määrää.

Vanhainkodissa ja sairaaloissa kerätään jälleen ikäihmisten ruokamuistoja. Viime syksynä järjestämämme leikkimielinen muistelukilpailu saa jatkoa kisasta, jossa keräämme erityisesti leipään liittyviä muisteluita. Koskettavimman tai hauskimman muiston jakaja ja koko hänen osastonsa palkitaan leivonnaiskahvein. Palvelukeskusten ravintoloissa tarjolla on perinteisiä makuja ja raaka-aineita uudella tavalla.

Syyskuu oli koko tuotannossamme ympäristöystävällisyyden teemakuukausi, jolloin paneuduimme yhdessä suurkeittiön energiansäästökeinoihin ja pyysimme jokaista myös jakamaan omia hyviksi havaittuja vinkkejä ja toimintatapoja. Tampereen Aterian 560 ammattilaista tekee päivittäin työtä kestävän kehityksen eteen. Tarjoamme herkullista suomalaista ruokaa, joka on myös ympäristön kannalta vastuullinen valinta ja olemme mukana tukemassa kestävää kehitystä suosimalla Reiluja tuotteita.


Teksti Matliisa Lehtinen