Siirry sisältöön

Toiverunoilta Lauri Viidan tuotannosta

Julkaistu 4.10.2013 15.10

Tämän syksyn perinteisessä pääkirjasto Metson Lauri Viita-illassa keskitytään Viidan mestarillisiin runoihin. Yleisö voi toivoa omia runosuosikkejaan illan aikana lausuttaviksi.

<P class=MsoNormal>Toiverunoja esittävät mm. lausujat Ahti Jokinen ja Maija-Liisa Majanlahti. Runotoiveita voi jättää pääkirjasto Metsoon.

<P class=MsoNormal>Illan ohjelmassa on myös musiikkia. Vesa Haapaniemen johtama Green Fields –kuoro laulaa Viidan runoihin sävelletyt laulut "Laulu" ja "Jo tuli ihana ilta". Illan lopuksi lauletaan yhteislauluna joitakin Viidan runoja.

<P class=MsoNormal>Lauri Viita ehti julkaista elämänsä aikana ainoastaan neljä runoteosta, joista ensimmäinen Betonimylläri (1947) oli arvostelumenestys. Sen jälkeen ilmestyi lapsille tarkoitettu fantastinen runosatu Kukunor (1949), Käppyräinen (1954) ja Suutarikin, suuri viisas: runoja ja proosaa (1961).

<P class=MsoNormal>Jo vuosien ajan Tampereen kaupunginkirjasto ja Lauri Viita –seura ovat syksyisin järjestäneet suositun Lauri Viita –illan. Illoissa on tuotu esille monipuolisesti Viidan elämää ja teoksia perheen, ystävien ja muiden Viidan aikalaisten muistelemina. Myös musiikki on ollut illoissa vahvasti läsnä, erityisesti Vesa Haapaniemen ansiosta.

<P class=MsoNormal>Lauri Viita –ilta on keskiviikkona 9.10. klo 18 pääkirjasto Metso Pietilä-salissa. Järjestäjänä on Lauri Viita -seura ry yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa.


Teksti Ritva Hokka-Ahti