Siirry sisältöön

Apps4Pirkanmaa kilpailuttaa avoimen datan osaajia

Julkaistu 11.10.2013 9.39

Open Data Tampere Region järjestää kaikille avoimen Apps4Pirkanmaa-kilpailun. Tällä kilpailulla kannustetaan ideoimaan ja kehittämään Pirkanmaalla jo avattua dataa hyödyntäviä ratkaisuja. Parhaita ratkaisuja palkitaan lähes kymmenen tuhannen euron arvosta.

Tiedon avoimuus on tavoitteena Tampereen kaupunkistrategiassa. Tampereella avoimen datan toimintaa onkin vauhditettu juuri Open Data Tampere Region –projektissa. Jo tänä vuonna on avattu kymmeniä datajoukkoja ja rajapintoja.

Kilpailuun osallistuvat ratkaisut voivat olla esimerkiksi mobiilisovelluksia, visualisointeja tai konsepteja, ja kilpailun kumppanit ovat voineet jättää haasteita osallistujien ratkottavaksi.

Apps4Pirkanmaa -kilpailun avulla halutaan lisätä kansalaisten arkea auttavien avoimeen dataan perustuvien sovellusten määrää sekä avatun datan ja rajapintojen tietoisuutta ja käyttöä.

"Kaupunki näkee tiedon avautumisen mahdollistavan uusien, asiakaslähtöisten palvelujen ja sovellusten syntymisen ketterästi. Pyrkimyksenä on myös parantaa kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia kaupungin palveluiden kehittämisessä", listaa Tampereen kaupungin tietohallintojohtaja Jarkko Oksala.

Julkisen tiedon hyödyntäminen kuuluu hallitusohjelman kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamisen kärkihankkeisiin. Avaamalla julkisin varoin tuotettuja tietovarantoja jatkokäyttöön voidaan edistää uusien palvelujen ja työpaikkojen syntymistä.

Lisätietoja kilpailusta on saatavilla alla olevasta linkistä. Kilpailutyöt on jätettävä 27.10. mennessä ja niillä voi osallistua myös kansalliseen Apps4Finland-kilpailuun.

Open Data Tampere Region: Edistää julkisten tietovarantojen avaamista ja hyödyntämistä Tampereen seudulla. Projektista vastaavat Tampereen seudun Digitaaliset sisällöt -osaamiskeskusohjelma, Hermia Group, Tampereen kaupungin tietohallintoyksikkö ja Avoin Tampere -ohjelma.

Lisätietoja:

Tietohallintojohtaja
Jarkko Oksala
Tampereen kaupunki
p. 050 558 8958
jarkko.oksala(at)tampere.fi

Projektipäällikkö
Matti Saastamoinen
Hermia Group / Open Data TRE
p. 040 820 4610
matti.saastamoinen(at)hermiagroup.fi


Teksti Anna-Maria Maunu