Siirry sisältöön

OmaPolun juhlavuosi huipentuu näyttelyyn TR1 Taidehallissa

Julkaistu 4.10.2013 13.00

Kenelle kaupunki kuuluu? Millaisen jäljen jätämme koko ajan muuttuvaan kaupunkiin, ja millaisen leiman se jättää meihin? Tamperelaisen työ- ja päivätoimintakeskus OmaPolun 10-vuotisjuhlat huipentuvat näyttelyyn Kaupunki tekee minusta seikkailijan, jossa nuoret pohtivat elämää kaupungissa kuvataiteen, animaation, veistosten, valokuvan, äänen, valon, videon ja installaation keinoin. Näyttelytila elää kuin kaupunki TR1 Taidehallin Vooninki-salissa 5.10. – 24.11.2013.

<P class=MsoNormal>”liikenne nukkui pommiin Tampereella”
”kaupungin kynttilät reistailee” <P class=MsoNormal>-Kaupunkiaiheista näyttelyä valmistellessaan OmaPolun nuoret tekijät ja taiteen ammattilaiset ovat saaneet tehdä itseään näkyviksi taidepajoissamme terveellä kapinamielellä. Ohjenuoranamme on ollut, että kaikilla on oikeus osallistua, kaupunki kuuluu kaikille, ja me kaikki olemme osa kaupunkia, taustoittaa toiminnanjohtaja Anne Myllylä.

<P class=MsoNormal>Vaikka arkisia asioita lähestytään ja opetellaan usein taiteen kautta, ei OmaPolun arki täyty pelkästään taiteesta. Toiminnassa pinnalla ovat myös elämänhallinnalliset asiat kuten itsenäisesti pärjääminen ja vuorovaikutustaidot. – OmaPolusta löytyy paljon hurjia tositarinoita siitä, miten ihminen voi löytää itsensä ja raivata oman reittinsä, vaikka tiellä olisi suuriakin haasteita. Uudenlaisessa työ- ja päivätoiminnassamme etsimme nuoren kanssa yhdessä omaa yksilöllistä elämänpolkua unelmia unohtamatta, valaisee taideohjaaja Hannele Vuosara. – Meillä on hyvä kädenjälki, toteaa Serafiina nuorten puolesta.

<P class=MsoNormal>Tampereella toimiva OmaPolku ry tuottaa kulttuuripainotteista työ- ja päivätoimintaa. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana kolmekymmentä nuorta. Työtä tehdään uudistavassa hengessä, ennakkoluulottomasti, tavoitteellisesti ja ennen kaikkea osallisuutta edistäen. Nuoret tekevät työtä erilaisissa pajoissa. Vuodesta 2002 lähtien toimineen yhdistyksen taustalla on joukko aktiivisia omaisia, jotka halusivat rakentaa uudenlaista palvelua erityistukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille ja heidän perheilleen.

<P class=MsoNormal>OmaPolku on täynnä hurjia tositarinoita siitä, miten ihminen voi löytää itsensä ja oman polkunsa, vaikka haasteet ovat suuret.

Lisätietoja:
Anne Myllylä, 040-7007 667, anne.myllyla(a)omapolku.fi
Hannele Vuosara, 0400-244 564, hannele.vuosara(a)omapolku.fi
OmaPolku ry, Yliopistonkatu 58 B, 33100 Tampere
www.omapolku.fi – myös facebookissa

<P class=MsoNormal>Kaupunki tekee minusta seikkailijan
5.10.–24.11.2013 TR1 Taidehalli, Tampere

Teksti Heli Hakala