Siirry sisältöön

Tampereen XXIII Viro-viikot 30.9.–28.10.2013 tuovat väriä syksyyn

Julkaistu 2.10.2013 12.20

Tampereen XXIII Viro-viikot 30.9.–28.10.2013 ilahduttavat jälleen runsaalla ohjelmallaan ja esittelevät laajasti eteläisen naapurimaamme kulttuuria. Tänä vuonna tapahtumaviikoilla on luvassa niin näyttelyitä, luentoja, kansantanssia kuin kirjavinkkaustakin.

Viro-viikot käynnistyvät maanantaina 30.9. klo 17 "Hiidenmaan lumo – tuuli puhaltaa" valokuvanäyttelyllä, johon voi tutustua Kansainvälisen toimintakeskuksen tiloissa, osoitteessa Suvantokatu 13. Valokuvanäyttelyn järjestää Tampere-Tartto-Seura.

Torstaina 3.10. tietokirjailija ja toimittaja Otso Kantokorpi esittelee Sankarimatkailijan Tallinnaa Vapriikin auditoriossa klo 17. Viron matkailusta kiinnostuneet sekä Tallinnaan jo tutustuneet saavat kuulla Kantokorven omakohtaisia kokemuksia Vanhan kaupungin ulkopuolelle ulottuvista reissuista, joissa pääsee lähelle paikallista elämää sekä paikallisia ihmisiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Pääkirjasto Metsossa voi tutustua 1.-12.10. Viron kuvitustaiteen näyttelyyn ”Etelästä tuulee! – Lounatuul puhub!”. Vaikka näyttelyn painopiste on lapsille ja nuorille suunnatuissa kuvituksissa, hahmoissa, nukeissa ja kirjoissa, niin sen sisältö kiinnostaa myös aikuisia kuvitustaiteen ystäviä. Näyttelyä suositellaan päiväkotiryhmille ja esikoululaisille tutustumiskohteeksi.
Näyttelyn järjestää Tampereen kaupunki.

Vanhan kirjastotalon Galleria Emilissä on esillä 3.10 - 25.10. Tarton taidekorkeakoulusta tänä vuonna valmistuneiden oppilaiden sekä taidekorkean opettajien yhteinen näyttely. Tampereen XXIII Viro-viikkojen näyttelyn kuraattorina toimii lehtori Madis Liplap.

Tampereen Viro-viikot järjestää Tampere-Tartto-Seura ry yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.


Teksti Marianne Luoma