Siirry sisältöön

Koukkuniemi kutsuu tutustumaan toimintaansa

Julkaistu 3.10.2013 9.00

Koukkuniemessä vietetään keskiviikkona 9. lokakuuta Koukutukseksi ristittyä kyläpäivää. Juhlatalossa pidettävän tapahtuman ohjelmaan sisältyy muun muassa luentoja, kulttuuriesityksiä ja erilaisten toimintojen esittelyä. Vastikään valmistuneessa Jukola-Impivaarassa on avoimet ovet kello 12.30 -13.30. Iltapäivän pääesitelmän pitää gerontologian professori Antti Hervonen toivottamalla pitkää ikää tamperelaisille.

- Kyläpäivässä haluamme kertoa kuntalaisille, miten Koukkuniemen palveluja ja toimintoja on kehitetty viime vuosina ja mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmat, kertoo suunnittelupäällikkö Tanja Koivumäki. Tampereen kaupungilta.

Tilaisuuteen on avoin pääsy pitkin päivää. Koukun Helmi-ravintolassa on vierailijoilla mahdollisuus lounastaa yhteistyöhintaan.

Päivän ohjelma alkaa kello 10 apulaispormestari Mikko Aaltosen katsauksella Koukkuniemen kehittämistyöhön. Hänen jälkeensä suunnittelupäällikkö Armi Lampi valottaa Tampereen kaupungin suunnitelmia ikäihmisten palvelujen uudistamiseksi. Päivän aikana kuullaan myös Koukkuniemen asukkaiden omaisille tehdystä mielipidetutkimuksesta sekä kulttuurin ja ruuan vaikutuksesta vanhusten hyvinvointiin. Ylilääkäri Jussi Ripsaluoma kertoo ikäihmisten lääkkeettömästä hoidosta ja heidän toimintakykyään edistävästä lääkityksestä.

Peruskorjauksen läpikäyneessä Jukola-talossa alkaa joulukuun alussa yhteiskunnallisen yrityksen periaatteella toimiva asuinyhteisö Kontu. Sen suunnitelmia esittelee kodinjohtaja Tuula Hoivala.

Luentojen välissä kerrotaan ja näytetään, minkälaisia kulttuuri- ja harrastusmahdollisuuksia Koukkuniemi asukkailleen tarjoaa.

Juhlatalon pylvässalissa on muun muassa valokuvanäyttely Koukkuniemen kehityksestä vaivaistalosta vanhainkodiksi ja asukkaiden Sutikerhon näyttely. Mummon Kammarin väki kertoo vapaaehtoistyöstä ja Koukkuniemen omaisneuvosto omasta toiminnastaan ja vaikutusmahdollisuuksistaan.

Kabinetissa esitetään lyhytelokuvaa Koti Koukkuniemessä, keskustellaan hoivateknologiasta ja ikäihmisten lääkehoidosta.


Teksti Tuula Ala-Honkola