Siirry sisältöön

Vuorekseen rakennetaan vaiheittain uusi liikuntaympäristö

Julkaistu 31.10.2013 18.18

Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 31.10.2013 Vuoreksen liikuntapuiston hankesuunnitelman. Suunnitelman mukaan Vuorekseen rakennetaan kokonaan uusi liikuntaympäristö. Kaikkiaan noin 6 hehtaarin kokoiseen liikuntapuistoon on tulossa muun muassa jalkapallokenttä, liikunnallinen leikkipuisto, hiihtolatu, juoksusuora ja skeittipaikka. Puisto toteutetaan vaiheittain siten, että ensimmäisessä vaiheessa vuoden 2014 aikana rakennetaan jalkapallokenttä.

Vuoreksen liikuntapuisto on suunnattu alueen asukkaille, kaikille liikunnanharrastajille ja koululaisille. Liikuntapuistoa on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden eli tulevien käyttäjien kanssa. Mukana on ollut myös eri lajien harrastajia, Vuoreksen koulun edustajia ja eri alojen asiantuntijoita. Tampereen kaupunki on tilannut yleissuunnitelman Ramboll Finland Oy:ltä.

Tavoitteena on, että Vuorekseen saadaan liikuntapuisto, joka sijaitsee keskeisellä paikalla ja palvelut ovat näin helposti saavutettavissa. Liikuntapuisto sijoittuu alueen pääkadun eli Vuoreksen puistokadun läheisyyteen. Puistoon on hyvät kevyen liikenteen yhteydet myös lähiympäristöstä.

Ensimmäisessä vaiheessa puistoon rakennetaan täysmittainen jalkapallokenttä kumppanuushankkeena Ilves ry:n kanssa. Seura kustantaa kentälle tekonurmipinnoitteen ja saa vastineeksi kentän harjoitteluvuorot käyttöönsä. Kenttä on lukuvuoden aikana koulupäivisin alueen koulujen käytössä. Lisäksi myös muiden käyttäjien on mahdollista varata aikoja kentältä.

Vaiheittainen rakentaminen mahdollistaa sen, että Vuoreksen liikuntapalveluita voidaan parantaa sen mukaan kuin kaupunginosa kasvaa. Rakentaminen etenee kaupungin investointiohjelman mukaisesti. Huoltorakennuksen valmistuminen ajoittuu vuodelle 2017.

Liikuntapuiston kokonaiskustannukset ovat suunnitelman mukaan 5 070 900 euroa. Vuores-projekti vastaa pohja- ja maanrakennustöiden kustannuksista ja kaupungin muut yksiköt osaltaan liikuntapaikkojen varusteiden ja rakenteiden kustannuksista. Puiston vuosittaiset käyttömenot sisältyvät sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan vuosisuunnitelmiin. Jalkapallokentän käyttömenoista vastaa Ilves ry kaupungin kanssa tehtävän vuokrasopimuksen mukaisesti.


Teksti Aila Rajamäki