Siirry sisältöön

Tuula Kivistö on vuoden 2013 tamperelainen vanha vaikuttaja

Julkaistu 30.10.2013 11.28

Kulttuuriohjaaja Tuula Kivistö on valittu vuoden 2013 tamperelaiseksi vanhaksi vaikuttajaksi. Lisäksi Tampereen vanhusneuvoston järjestämässä kilpailussa erityismaininnalla palkittiin Timo Vikman.

Ensimmäistä kertaa pidetyn kilpailun palkinnot jaettiin pääkirjasto Metsossa 30. lokakuuta. Tilaisuudessa voittajan kukitti apulaispormestari Mikko Aaltonen.

Tuula Kivistö on tunnettu terveysliikunnan edistämisestään ikäihmisten parissa eri puolella kaupunkia. Hän on saanut positiivisella persoonallaan ikäihmiset liikkeelle. Työuransa liikuntaneuvojana ja kulttuuriohjaajana tehnyt Kivistö on ollut 13 vuotta eläkkeellä, mutta jatkaa yhä kerhojen vetämistä ja monenlaisen toiminnan järjestämistä ikäihmisille.

Kivistö valittiin vuoden vanhaksi vaikuttajaksi, koska hän sai eniten ääniä perinteisin postikortein ja Valma-valmistelufoorumissa järjestetyssä äänestyksessä sekä täytti vanhusneuvoston voittajalle asettamat kriteerit. Kriteereillä haettiin laajasti eri alueilla toimivaa, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ”peruspuurtajaa”. Lisäksi painotettiin tänä vuonna tehtyä toimintaa.

Vanhusneuvosto päätti antaa lisäksi erityismaininnan sähköisessä Valma-äänestyksessä eniten ääniä saaneelle Timo Vikmanille. Näin haluttiin nostaa esille Valma-äänestyksen merkitystä: postikortteihin verrattuna Valma sai myös muut kuin ikäihmiset äänestämään. Lisäksi Valma tavoitti ikäihmisiä, jotka eivät toimi järjestöissä. Ääniä annettiin yhteensä 490 kappaletta: 260 ääntä postikortein, 230 Valma-valmistelufoorumissa.

Timo Vikmania äänestäneet perustelivat valintaansa Vikmanin hyvällä työllä lastensuojelun parissa sekä sukellusharrastuksen tuomista kaikkien ulottuville Tampereella. Vanhusneuvoston mielestä Vikman on hyvä esimerkki siitä, että eläkkeellä aktiiviset ihmiset ajavat paitsi oman ikäistensä, myös kaikenikäisten tamperelaisten asiaa ja ovat siis hyödyksi yhteisölle laajasti.

Kolmivaiheisessa kilpailussa tamperelaiset saivat ensin ehdottaa sopivia ehdokkaita ja sen jälkeen äänestää omaa suosikkiaan 19 ehdokkaasta. Vuoden vanhan vaikuttajan valitsi vanhusneuvosto kolmen eniten ääniä saaneiden joukosta ennalta päättämiensä kriteerien perusteella.

Lisätietoja:

Vanhusneuvoston puheenjohtaja
Arja Ojala
Matkapuhelin 0500 877 333
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Vanhusneuvoston esittelijäsihteeri
Kirsi Nurmio
Matkapuhelin 040 806 3135
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]


Teksti Marika Haapala