Siirry sisältöön

Tesoman koulun yhteyteen tulee myös päiväkoti

Julkaistu 24.10.2013 19.06

Tesomalla perusparannettavan ja laajennettavan 1.-9. -luokkien yhtenäiskoulun yhteyteen tulee tilat myös päiväkodille. Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti tarveselvityksestä 24.10.2013.

Nykyinen, Tesomankujalla sijaitseva Tesoman päiväkoti on perusparannuksen tarpeessa ja suunnitelman mukaan päivähoito luopuu rakennuksesta. Uusi, korvaava päiväkoti rakennetaan koulukeskuksen yhteyteen, kun nykyisen Tesoman koulun tilat perusparannetaan ja koulu laajennetaan yhtenäiseksi 1.-9. luokkien peruskouluksi.

Päiväkotiin varataan tilat 140 lapselle, ja lisäksi rakennetaan tilat 80 esiopetuksen oppilaalle.

Alustavan suunnitelman mukaan Tesoman koulun perusparannus ja laajennus uudeksi koulukeskukseksi toteutetaan vuosina 2015-2018. Samalla nykyisen Tesomajärven koulun toiminta siirtyy uuteen koulukeskukseen. Myös Tesoman uusi nuorisotila tulee koulukeskuksen yhteyteen.

Yhtenäiskoulun tilantarvetta on tarkistettu alueen uuden väestösuunnitteen pohjalta. Koska peruskouluikäisten lasten ja nuorten määrä alueella kasvaa sen mukaan tasaisesti vuoteen 2030, koulun alkuperäistä tilamitoitusta on lisätty yli sadalla oppilaalla. Uuden suunnitelman mukaan vuosiluokilla 1-6 tilat mitoitetaan enintään 520 oppilaalle ja vuosiluokilla 7-9 enintään 470 oppilaalle.

Lamminpäähän siirtokelpoinen päiväkoti

Lamminpäähän Piiriniitynkadulle rakennetaan uusi siirtokelpoinen päiväkoti, joka toimii aluksi alueella remontoitavien päiväkotien väistötilana. Uuteen päiväkotiin tulee tilat 80 lapselle. Päiväkoti otetaan käyttöön elokuun alussa 2014.

Väistötiloja tarvitaan Haukiluoman ja Lamminpään päiväkotien peruskorjauksia varten. Myös Tesoman päiväkotia joudutaan remontoimaan vielä ennen uusien tilojen valmistumista Tesoman koulukeskuksen yhteyteen. Vuodesta 2016 lähtien Lamminpään siirtokelpoinen päiväkoti toimii osana läntisen alueen päiväkotiverkkoa.

Teksti Johanna Toivanen