Siirry sisältöön

Atalan koulupolku vaihtuu Takahuhdin kouluun

Julkaistu 24.10.2013 18.15

Atalan koulun oppilaat käyvät jatkossa yläkoulunsa Takahuhdin koulussa. Muutos koskee jo ensi syksynä seitsemännelle luokalle siirtyviä Atalan koulun oppilaita.

Tähän asti Atalan koulun kuudesluokkalaiset ovat siirtyneet seitsemännelle luokalle Juhannuskylän kouluun (entinen nimi Tammerkoski-Klassillinen koulu). Keskustassa sijaitseva Juhannuskylän koulu ja Atalan koulu ovat kaukana toisistaan, joten yhtenäisen perusopetuksen edellyttämää joustavaa yhteistyötä ala- ja yläkoulun välillä on ollut vaikea käytännössä järjestää. Tiivis yhteistyö on tärkeää erityisesti kuudennen ja seitsemännen luokan välisessä nivelvaiheessa. Takahuhdin koulu sijaitsee itäisellä alueella lähempänä Atalan koulua.

Aiheesta järjestettiin keväällä kysely Atalan koulun oppilaille ja heidän huoltajilleen, ja huhtikuussa huoltajille pidettiin myös keskustelutilaisuus Takahuhdin koululla. Kyselyyn vastanneet pitivät Takahuhdin koulua hyvänä vaihtoehtona, mutta bussiyhteys Atalan alueen ja Takahuhdin koulun välillä koettiin ongelmaksi.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti asiasta 24.10.2013.


Teksti Johanna Toivanen