Siirry sisältöön

Puistojen ja katujen kesähoito keskitasoa asukaskyselyn mukaan

Julkaistu 24.10.2013 12.31

Tampereen puistojen, katujen ja torien kesähoito vuonna 2013 sai viimevuotista hieman paremman arvosanan. Vastaajat arvottavat hoidon yleensä keskitasoiseksi, ja arviot liikkuivat tänäkin vuonna 3:n tasolla asteikolla 1-5. Roska-astioiden riittävyydessä, kunnossa ja tyhjennyksessä on vastaajista eniten parannettavaa. Kysely puistojen ja väylien kesäkunnossapidosta oli avoinna kaupungin nettisivuilla syys-lokakuun vaihteessa.

Puistojen yleinen hoitotaso sai arvosanan 3,1, kun se vuonna 2012 oli 3. Leikkipaikkojen siisteyteen ja viihtyisyyteen ollaan tyytyväisempiä arvosanan ollessa 3,2. Leikkivälineiden kunto, toimivuus ja turvallisuus arvioitiin 3,4:ksi. Leikkipaikkoja ollaankin viime vuosina kunnostettu suunnitelmallisesti. Puistojen roskahuolto tarvitsee vastaajista edelleen tehostamista, sillä arvosana roska-astioiden riittävyydelle, tyhjennysvälille ja kunnolle oli 2,5. Puistojen valaistukseen oltiin aika tyytyväisiä ( 2,9).

Liikenneväylien yleinen hoitotaso sai arvosanan 3,14, viime vuonna arvosana oli 3. Eniten parannettavaa on väylien roskahuollossa (2,4) ja väylien kunnossa ja tasaisuudessa (2,8). Väylien valaistus sai paremman arvosanan 3,2.

Torien, aukioiden, kävelykatujen siisteys ja viihtyisyys oli vastaajista viime vuotista hieman parempaa arvioin ollessa 2,8 (viime vuonna 2,7). Niiden kalusteiden, roska-astioiden ja rakenteiden kunto sai arvion 2,7 ja valaistuksen kunto ja riittävyys 3.

Kyselyyn vastaajien määrät ovat pudonneet. Tänä vuonna vastaajia oli alle sata, kun viime vastasi puolet enemmän. Kaupunki mittaa kyselyillä eri alueiden kunnossapidon laatutasoa ja saa tietoonsa myös toiveita kunnostuskohteista.

Vapaamuotoisissa palautteissa toivottiin roskahuollon tehostamista myös keskustan ulkopuolella ja teiden varsilla. Roska-astioita ei ole paikoin riittävästi, ja ne täyttyvät nopeasti esimerkiksi bussipysäkeillä. Keskustaan kaivataan myös lisää tumppiroskiksia. Keskustan torien ja puistojen rauhattomuudesta ei valitettu ihan viime vuosien tapaan, mutta jotkut näkivät tässä vielä parantamisen varaa. Hiekoitushiekkojen keruussa ei saisi vitkutella katupölyn terveyshaittojen vuoksi. Myös kevyen liikenteen väylien valaistus ja joidenkin katujen ja jalkakäytävien kuoppaisuus tulivat ilmi kommenteissa.

Kiittävää palautetta saatiin muun muassa Arboretumin ja ruusutarhan hoidosta sekä keskustan viheralueiden hoidosta. Uusittuihin puistoihin ja leikkipaikkoihin ollaan tyytyväisiä. Perennaryhmiä ja kukkia toivotaan lisää.

Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen