Siirry sisältöön

Liikkuva kirjasto ja Raoul Björkenheim Pakkahuoneella

Julkaistu 23.10.2013 14.46

Kokonaan ilman kirjastopalveluita ei tarvitse olla pyhäinpäivänäkään. Lauantaina 2.11. lähtee Liikkuvan kirjaston kärry aineistoineen Pakkahuoneelle Tampere Jazz Happening -festivaalille. Huippuillassa esiintyy myös suomalaisen jazz-kitaroinnin kulmakivi Raoul Björkenheim, jonka voi tavata jo torstaina pääkirjasto Metsossa.

Liikkuva kirjasto tarjoaa Pakkahuoneella musiikkia, kirjoja ja elokuvia laidasta laitaan, lainattaviksi tai paikan päällä selattaviksi. Lisäksi on mahdollista kuunnella Naxos Music Libraryn Jazz -kuuntelupalvelua, jota Tampereen kaupunginkirjasto tarjoaa ainoana Suomessa. Kirjastokärry on paikalla alkaen klo 20.

Tampere Jazz Happeningin ja Tampereen kaupunginkirjaston yhteistyö näkyy jälleen pääkirjasto Metson musiikkiosastolla, festivaalin kestovieraan Raoul Björkenheimin jazz-workshopissa. Raoul Björkenheimin Tutkiva kitarismi –workshop pidetään pääkirjasto Metson musiikkiosastolla torstaina 31.10. klo 16.30 – 17.30. Workshopin lopussa kuullaan artistin uutta musiikkia.

Työpajassa käsitellään improvisoinnin eri lähtökohtia pelimannin ottein. Sopii kitaristeille, jazz-diggareille ja kaikille kansalaisille. Pääkirjasto Metson musiikkiosastolta on mahdollista lainata jazz-kitaraoppaita sekä festivaalin esiintyjien albumeita, ja muuta jazz-aiheista aineistoa.


Teksti Ritva Hokka-Ahti