Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin toimintamallin arviointi käynnistyy

Julkaistu 18.10.2013 17.02

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on käynnistänyt projektin, jonka tarkoituksena on arvioida Tampereen kaupungin toimintamallin toimivuus ja uudistustarpeet.

- Toimintamallin arvioinnin taustalla ovat mallin käytännön toteutukseen ja toimivuuteen liittyvät syyt sekä yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset, jotka edellyttävät toimintamallin uudistamista vastaamaan paremmin tulevaisuuden muuttuvia tarpeita, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Kaupunginhallituksen suunnittelukokous kokoontuu 23.10. suunnittelemaan arvioinnin tarkempaa toteutusta ja luomaan yhteistä näkemystä toimintamallin arviointikohteista, arviointikriteereistä sekä projektin vaiheista ja aikataulusta.

Arviointiprojekti käynnistetään yhteisellä suunnitteluvaiheella Tampereen yliopiston kanssa. Arviointiprojektin ohjausryhmänä toimii kaupunginhallituksen suunnittelukokoukseen osallistuvat henkilöt sekä sisäisen tarkastuksen johtaja.

Kaupungin nykyisen toimintamallin valmistelu alkoi vuonna 2002 ja se toteutettiin vuonna 2007. Toimintamalli muodostuu kolmesta toisiinsa liittyvästä osasta: pormestarijärjestelmästä, tilaaja–tuottaja-mallista sekä asiakaslähtöisestä prosessiajattelusta.


Teksti Mikko Närhi