Siirry sisältöön

Kotona asuville veteraaneille maksutonta siivous-, ateria- tai asiointipalvelua

Julkaistu 17.10.2013 15.51

Tamperelaisilla kotona asuvilla veteraaneilla on mahdollisuus saada Valtiokonttorin myöntämällä tuella maksutta kotiinsa siivouspalvelun, ateriapalvelun tai asiointi- ja saattajapalvelun. Palveluista voi valita yhden.

Veteraani saa valitsemansa palvelun kotiinsa soittamalla arkisin kello 9-12 asiakasohjaaja Tarja Hynniselle numeroon 03 565 73451 viimeistään 31. tammikuuta 2014.

Siivous-, ateria- tai asiointi- ja saattajapalvelua voi hakea uudestaan, vaikka olisi jo kerran tänä vuonna saanut palvelun Valtiokonttorin maksana kotiinsa. Nämä palvelut eivät valitettavasti koske pitkäaikaisessa laitoshoidossa tai tehostetun palveluasumisen piirissä olevia veteraaneja.

Tampereen kaupunki sai Valtiokonttorilta viime keväänä 173 500 euron määrärahan veteraanien kotiin vietäviä palveluita varten. Lokakuun puoleen väliin mennessä tamperelaisille veteraaneille oli annettu 200 euron arvoisia maksusitoumuksia 530 kappaletta ja määrärahasta käytetty arviolta 100 000 euroa. Maksusitoumuksia voi käyttää helmikuun 2014 loppuun saakka.

Tampereella on yhteensä noin 950 veteraania. Osa veteraaneista on pitkäaikaisessa laitoshoidossa tai asuu tehostetun palveluasumisen asunnoissa, jolloin he eivät voi saada tätä Valtionkonttorin tukea.

Kela lähettää lähipäivinä Tampereen kaupungin pyynnöstä tamperelaisille veteraaneille kirjeen, jossa kerrotaan mahdollisuudesta palveluihin. Samanlainen kirje lähettiin Kelan kautta veteraaneille myös viime keväänä.


Teksti Marika Haapala