Siirry sisältöön

Reilun kaupan viikolla suklaailta, reiluja kahvitaukoja ja julistekisa

Julkaistu 17.10.2013 9.53

Reilun kaupan viikon aikana 21.–27.10.2013 Reilu kauppa näkyy ympäri Suomen tapahtumina, tarjouksina, tempauksina ja mainonnassa. Mukana on monenlaisia toimijoita aina yksittäisistä kuluttajista työpaikkoihin, kouluista päiväkoteihin ja kansalaisjärjestöstä kauppoihin. Teemaviikon tavoitteena on tehdä tunnetuksi Reilun kaupan periaatteita ja kannustaa kuluttajia eettisesti kestäviin valintoihin. Reilun kaupan viikkoa juhlistetaan Tampereella tapahtumin ja kilpailuin.

Nothing like chocolate -ilta 23.10.

Keskiviikkona 23.10. kello 17–20 vietetään Nothing like chocolate -iltaa elokuvateatteri Niagarassa ja Ravintola 931:ssä. Ohjelmassa on palkittu dokumenttielokuva maailman pienimmästä suklaatehtaasta, ghanalaisen Reilun kaupan kaakaonviljelijän vierailu, musiikkia sekä Reilun kaupan suklaiden ja viinien maistelua. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Järjestelyistä vastaavat Reilun kaupan kaupunki -hanke, Eettisen kaupan puolesta ry ja Maailmankauppa Tasajako.

Järjestä Reilu kahvitauko


Teemaviikolla kaikkia tamperelaisia kannustetaan viettämään Reiluja kahvitaukoja. Järjestäjinä voivat olla työpaikat, järjestöt, seurakunnat, kahvilat ja ravintolat sekä ihan ketkä tahansa aiheesta innostuneet kahvinjuojat. Reilun kaupan kahvinviljelijät ovat suurimmaksi osaksi pienviljelijöitä, joiden elämään jokainen Suomessa juotu Reilun kaupan kahvikupillinen vaikuttaa. Järjestämällä Reilun kahvitauon ja ilmoittamalla sen Reilu kauppa ry:lle nettisoitteessa www.reilunkaupanviikko.fi, pääsee osallistumaan kilpailuun, jossa pääpalkintona vuoden kahvit!

Reilu ruokis -julistekilpailu alakouluille

Reilun kaupan kaupungit Espoo, Joensuu ja Tampere järjestävät loka-marraskuussa alakouluikäisille kilpailun ruokailun kestävän kehityksen teemoista. Kilpailussa tehdään kouluruokalan seinälle julisteita, jotka kannustavat fiksuihin valintoihin ruokalassa: jätteen määrän vähentämiseen, roskien lajitteluun sekä lähiruoan ja Reilun kaupan tuotteiden suosimiseen. Tampereella kilpailu toteutetaan yhteistyössä Tampereen Aterian kanssa. Palkintona on vierailu Dammenbergin suklaatehtaaseen sekä Reilun kaupan jalkapalloja.

Tampereelle myönnettiin vuonna 2008 ensimmäisenä kaupunkina Suomessa Reilun kaupan kaupunki -arvonimi, jonka ehtona on, että kaupunki sitoutuu omalla päätöksellään edistämään Reilua kauppaa ja tekemään hankinnoissaan eettisiä valintoja. Keväällä 2012 käynnistyi kolmevuotinen EU-hanke, jonka tavoitteena on syventää kaupungin asukkaiden ja henkilöstön tietämystä eettisestä kuluttamisesta sekä parantaa Reilun kaupan kaupunki -arvonimen näkyvyyttä.


Teksti Enni Leppälä