Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Santtu-Matias Rouvali Tampere Filharmonian ylikapellimestariksi 2013

Julkaistu 10.9.2012 11.00

Santtu-Matias Rouvali (26) on nimitetty Tampere Filharmonian ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi. Hänen kolmivuotinen sopimuskautensa alkaa elokuussa 2013 ja sisältää vuosittain vähintään kahdeksan konserttia.

Santtu-Matias Rouvali kommentoi tulevaa tehtäväänsä: “Olen innoissani ensimmäisestä ylikapellimestarin asemastani orkesterissa, jota olen ihaillut ensimmäisestä yhteisestä konsertista lähtien. Soittajilla on hyvä energia, ja on kunnia saada jatkaa edeltäjieni John Storgårdsin ja Hannu Linnun työtä, jolla on merkittävä rooli kaupungin taiteellisessa yhteisössä.”

”Santtu-Matias Rouvali on yksi kansainvälisesti kiinnostavimmista nuorista kapellimestaritähdistä, ja olemme onnellisia saadessamme hänet Tampereelle. Tampere Filharmonian ja Rouvalin vuorovaikutus on sujunut erinomaisesti muutaman vuoden takaisesta debyytistä alkaen: Rouvalin ainutlaatuinen musikaalisuus innostaa muusikoitamme vapautuneeseen ja värikkääseen taiteelliseen ilmaisuun. Orkesterimme taiteellinen taso on noussut valtavasti Hannu Linnun kauden aikana, ja olemme iloisia saadessamme jatkaa tästä Santtu-Matias Rouvalin kanssa,” kertoo Tampere Filharmonian intendentti vs. Eija Oravuo.

Rouvali johti Tampere Filharmonian debyyttinsä tammikuussa 2010 ja sai heti kutsun vierailla uudelleen joulukuussa 2011. Hänen seuraava vierailunsa on helmikuussa 2013, jolloin ohjelmassa on Rahmaninovin toinen pianokonsertto (solistina Lise de la Salle) ja Beethovenin seitsemäs sinfonia.

Syksyllä 2013 Rouvali aloittaa myös Kööpenhaminan filharmonikkojen päävierailijana, joksi hänet kutsuttiin välittömästi debytoituaan orkesterin kanssa vuosi sitten. Rouvali toimii myös Tapiola Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana.

Rouvali jatkaa säännöllistä yhteistyötä Radion sinfoniaorkesterin ja Haagin filharmonikkojen kanssa. Tällä kaudella hän debytoi Frankfurtin hr-sinfoniaorkesterin, Ranskan radion filharmonisen orkesterin, Bergenin filharmonikkojen, Ruotsin radion sinfoniaorkesterin, Dresdenin filharmonikkojen ja Philharmonia-orkesterin kanssa. Kauden aikana Rouvali tekee myös ensilevytyksensä Ondinelle.

Tehtävässään Rouvali seuraa nykyistä ylikapellimestaria ja taiteellista johtajaa Hannu Lintua, joka on juuri aloittanut viimeisen kautensa Tampere Filharmonian kanssa.

Santtu-Matias Rouvalia edustaa HarrisonParrot-agentuuri.


Teksti Anne Kauramäki