Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Höntsy - Alina Sinivaaran maalauksia jääkiekosta

Julkaistu 19.12.2018 12.25

Aika: 5.1.2019 – 27.1.2019
Paikka: Kulttuuritalo Laikku, Studio

Tapahtumalaji: Kuvataide, Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Kulttuuritalo Laikku

Höntsy - Maalauksia jääkiekosta -näyttely Kulttuuritalo Laikun Studiossa tuo 5.1. - 27.1.2019 esille taiteen keinoin tunnelmia jääkiekko-otteluista sekä treeneistä - höntsystä; jotain siitä vuoropuhelusta joka voi syntyä kun taide ja urheilu kohtaavat. Vapaa pääsy, tervetuloa!


(Teoskuva Sonja Suominen)

Alina Sinivaaran näyttely Kulttuuritalo Laikun Studiossa luo taiteen keinoin tunnelmia ja kuvia jääkiekko-ottelusta tai toisaalta treenistä — höntsystä.

Maalauksissaan Sinivaara tavoittelee urheilun ja taiteen maailmojen yhdistymistä ja tunnelmaa, jossa katsoja itse tempautuu osaksi pelitilannetta tai katsomoon tuhansien muiden joukkoon. Häntä kiinnostavat taidemaailman ja urheilumaailman leikkauspisteet, joissa tapahtuu jotakin molempien maailmojen yhteistä ja ulkopuolista, sekä erityisesti joukkuelajit, niiden yhteisöllisyys, voiton tematiikka ja vauhdikas fyysinen liike. Sinivaara toivoo teostensa voivan parhaimmillaan tuoda sellaisia ihmisiä yhteen, jotka normaalisti eivät ole toistensa kanssa tekemisissä.

Tämänkertaiseeen näyttelyyn Kulttuuritalo Laikussa Sinivaara tahtoo tuoda esille juuri jääkiekon, sillä lajin vauhdikas tunnelma, kontaktit ja nopeasti vaihtuvat tilanteet viehättävät häntä, ja hän tietää että Tampereella on jääkiekon pitkä perinne, vahva fanikulttuuri sekä urheilun infrastruktuuri.

Alina Sinivaara (s. 1978) valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2007 ja taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005.


Näyttely on avoinna 5.1. - 27.1.2019
ti - pe klo 9 - 21
la - su klo 10 - 18

Kulttuuritalo Laikku, Studio

Vapaa pääsy, tervetuloa!