Siirry sisältöön

Galleria Muuntotila: Olet nyt tässä 1

Julkaistu 1.7.2020 14.56

Aika: 4.7.2020 – 2.8.2020
Paikka: Lielahden kartano, Galleria Muuntotila

Tapahtumalaji: Kuvataide, Käsityö, Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kulttuuripalvelut
Yhteystiedot: Lisätiedot:
Meiju Mertanen (1.7.2020 jälkeen)
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
Hiedanrannan kulttuuritoiminta
+358 44 431 4931
[email protected]

Yhteys taiteilijoihin:
Henna Matanuska
[email protected]


Hiedanrannassa työskentelevien taiteilijoiden ja käsityöläisten kesänäyttely Olet nyt tässä järjestetään kahtena kattauksena 4.7.-30.8.2020. Näyttelytilana on Hiedanrannan kartanossa sijaitseva Galleria Muuntotila ja heinäkuussa myös gallerian viereiset porras- ja aulatilat.

 

Käsityö ja taide sekoittuvat näyttelytilassa ilman tiukkoja rajanvetoja. Pääpaino on uniikeissa taideteoksissa. Materiaalien kirjo on laaja: rautaa, lasia, nahkaa. Mukana on näytteitä kuvakirjan työprosessista, valokuvia, veistoksia, kollaaseja, maalausta, piirustusta, ääntä ja kuvaa.

Hiedanrannan vanhan tehdasalueen portit avattiin kaupunkilaisille vuonna 2015. Osa näytteilleasettajista on työskennellyt alueella tuosta hetkestä asti. Uusimmat tulokkaat aloittivat Hiedanrannan Pajalla tänä vuonna.

Näyttelyn nimi Olet nyt tässä on monitulkintainen. "Tässä" viittaa koko Hiedanrannan alueeseen vuonna 2020. Hiedanrannan Kehitys Oy:n katse on jo tiukasti tulevaisuudessa. Kehitysohjelman mukaisesti uutta kaupunginosaa "tehdään kunnianhimoisesti yhdessä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa". Jos tulevaisuuden Hiedanrannassa "kukoistavat uudet ideat, kokeilu ja kaupunkikulttuuri", nyt on hyvä hetki kurkistaa siihen, millaiset luovat ideat jo kukkivat Hiedanrannassa.

Olet nyt tässä on osoitus luovan käsityöläisyyden elinvoimasta Muuntautuvassa Hiedanrannassa. Käsityöläiset ja taiteilijat tekevät sydämellä sitä, mitä usein kutsutaan omaksi jutuksi. Tänä päivänä, kun moni toimistotyöläinenkin etsii työstään luovuutta ja merkityksellisyyttä, on virkistävää pysähtyä perinteisten työtapojen äärelle. Käsityö elää tässä ajassa; se on kestävää ja älykästä.

Taiteellinen työskentely ei useinkaan ole tiimityötä. Se on omaan sisäiseen työn prosessiin uppoutumista. Prosessista tullaan ihmisten eteen valmis tuotos käsissä. Hidas paneutuminen materiaalin olemukseen luo työhön rakkaudellisen siteen. Perinteinen luova ajattelu on pään sisäistä jumppaa ja käsien kautta ajattelua. Taitelijakäsityöläinen ei tuo kahjoa ja puolivalmista ideaa yhteiseen tiimipöytään stormattavaksi, vaan hän hioo työhuoneellaan artefaktin niin valmiiksi kuin mahdollista.

Olet nyt tässä on myös lämmin kutsu näyttelyvieraille. Tänä kesänä, koronarajoitusten vapauduttua, on taas mahdollisuus päästä fyysisesti paikan päälle nauttimaan näyttelystä. Teosten äärellä voimme yhdessä oivaltaa, mitä kaikkea luova mieli voi saada aikaiseksi, kun sille annetaan paikka ja tila. Katsojalle on luvassa sekä visuaalista nautintoa että älyllistä kiihdykettä – yllätyksiä unohtamatta.

Tervetuloa olemaan kanssamme tässä hetkessä, tässä paikassa – nyt kun se taas on mahdollista.

Olet nyt tässä 1
4.7.-2.8.2020
Mara Balls
Aleksi ja Meri Korpela
Elias Markkula
Aleksi Martikainen
Henna Matanuska
Pasi Petomaa

Olet nyt tässä 2
8.8.-30.8.2020
Anni Jokinen
Tero Karvinen
Dylan Katz
Octo
Janne Rahkila
Uni

Aukiolot ti-pe klo 10-17, la-su klo 11-17
Tehdaskartanonkatu 38
Vapaa pääsy

Lisätietoa