Siirry sisältöön

Talvilomalla tapahtuu

Talvilomaa vietetään tamperelaisissa kouluissa 1.–5.3.2021. Tälle sivulle on koottu vinkkejä talviloman viettoon.

Kirjaston tapahtumat

Kirjaston YouTube-kanavalle on tuotettu hiihtolomaviikolle Taikuri Marko Akkasen sirkusesitys ja sen kylkeen kirjaston tekemä sirkusaiheinen vinkkaus. Tallenteet julkistetaan ma 1.3. peräkkäin klo 12 Sirkusesitys ja klo 12.30 Sirkusvinkkaus. Tallenteet jäävät kanavalle katsottavaksi ensiesityksen jälkeen.

Taikuri Markon virtuaalinen esitys

Hauskuutta, huimia taikatemppuja ja taitavaa jongleerausta Talvilomaviikolla! Tamperelaisen Taikuri Markon virtuaalisessa esityksessä nähdään kahdeksas maailman ihme, liinat vaihtavat villisti värejä ja ilman halki lentävät niin pallot kuin kengät. Mukana menossa on myös Markon ystävä, pesukarhu Santeri.

Taikuri Marko on ihastuttanut yleisöjä ympäri Suomen jo lähes kaksikymmentä vuotta ja opettanut taikuutta, jongleerausta sekä esiintymistaitoa useassa sirkuskoulussa, erilaisilla leireillä ja kursseilla.

Taikuutta ja sirkuksen lumoa lastenkirjoissa -vinkkaus

Tervetuloa saamaan hauskoja kirjavinkkejä talvilomalle! Virtuaalisessa vinkkauksessa kirjastonhoitajat Juliaana, Tuija ja Paula esittelevät alakouluikäisille lapsille suunnattuja romaaneja ja tietokirjoja, joiden aiheet liittyvät taikuuteen tai sirkukseen.

Virtuaalisen vinkkauksen kesto on n. 20 minuuttia.

Pääset katsomaan vinkkausta Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta alla olevan linkin kautta.

Valokuva: Taikuri Marko

Museot

Sara Hildénin taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Museokeskus Vapriikki sekä Muumimuseo ovat avoinna. Museo Milavida avautuu 26.2. alkaen. Sisään museoihin otetaan vain rajattu määrä asiakkaita.

Varaa oma vierailuaika Tampereen taidemuseoon ja Muumimuseoon!

Soittamalla ja varaamalla ajan museovierailulle etukäteen voit varmistaa sisäänpääsyn haluamaasi aikaan, ja välttyä samalla jonottamiselta. Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo ottavat sisään vain 10 asiakasta kerrallaan.

Tampereen taidemuseon ajanvaraus toimii numerossa 041 730 3104 tiistaista perjantaihin klo 10-16.

Muumimuseon ajanvaraus on numerossa 040 518 2878 tiistaista perjantaihin klo 9-17.

P.S. Muumimuseo on suljettu 22.3.-16.4.2021 perusnäyttelyn uudistamisen vuoksi.

Kulttuuritalo Laikku

Ulkoinen linkkiKulttuuritalo Laikku on avoinna ti-pe klo 9-21 ja la-su klo 18. Sisään otetaan vain rajallinen määrä asiakkaita.

Uudet näyttelyt avautuvat talvilomaviikon lauantaina 6.3.

Galleriassa on 6.3.-28.3 Eero Markukselan näyttely Siveltimen veto. Eero Markuksela maalaa kiinalaisella tussimaalaustekniikalla. Havainto luonnosta on lähtökohtana taiteilijan henkilökohtaiselle katseelle ja ajattelulle. Näyttely tuo esiin itä-aasialaisen tavan hahmottaa kuvatilaa.

Kulttuuritalo Laikun Studiossa taas on esillä 6.3.-28.3 Sini-Meri Hedbergin näyttely The Waste Land. Näyttelyssä on esillä pelkistettyjä maisemamaalauksia horisonteista. Näyttely pohtii, mikä meitä odottaa tuolla puolen, miltä kuoleman rajalla näyttää ja tuntuu? Maalaukset kertovat kuoleman läheisyydessä syntyvistä tunnelmista, joita on vaikea pukea selkeiksi ajatuksiksi tai sanoiksi.

Orffit – Lumiukot vauhdissa! -lastenmusiikkikonsertti

Kulttuuri Tampere -Youtube-kanavalla on nähtävissä sunnuntaihin 7.3. saakka Orffit – Lumiukot vauhdissa! -lastenmusiikkikonsertti, joka on tallenne striimauksesta sunnuntailta 21.2.

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit svengailee Laikun Musiikkisalissa nauhoitetussa konsertissa. Tämä bändi vetoaa niin pieniin kuin isoihinkin kuulijoihin kertomalla tarinoita arkisista ihmeistä. Talven kunniaksi Orffit ovat sonnustautuneet lumiukoiksi ja yrittävät musiikillaan sulattaa jään.

Talviloman puistohiihdot 26.2.-7.3.

Kaipaatko talvilomatekemistä? Tervetuloa testaamaan, miltä hiihtäminen tuntuu keskellä kaupunkia! Kirjastonpuistoon, Laikunlavan edustalle (Puutarhakatu 1) tehdään pieni latukierros pe 26.2. klo 12. Latu on kaikkien käytössä koko viikon 26.2.-7.3. Perjantaina puoliltapäivin saatat nähdä ladulla myös muutamia hovihiihtäjiä ja hassuja hahmoja. Huom! Latu on paikallaan säiden salliessa. Hiihtäessä on muistettava turvavälit.

Talviloman puistohiihdot tarjoaa alueen toimijat ja kulttuuripuistonaapurit Pirkanmaan Kaarikoirat ry, Pispalan Sottiisi, G Livelab Tampere, Kulttuuritalo Laikku, Tampereen Teatteri ja Vanha kirkko.

Hassuja hiihtäjiä rooliasuissa Keskustorilla Laikun lähellä
Kuvassa Vanhan kirkon pappi Olli Viljakaisen kanssa Tampereen Teatterin näyttelijät Elisa Piispanen ja Matti Hakulinen Saatana saapuu Moskovaan -esityksen roolipuvuissa. Kuvaaja Maria Atosuo.

Lastenkulttuurikeskus Rullan tapahtumat

Talvilomaviikolla Rulla avoinna ajanvarauksella
Ke klo 9–18
To–pe klo 9–14
La–su klo 10–16

Viranomaisohjeista johtuen suurin sallittu asiakasmäärä rajataan 9 henkilöön. Jotta pystymme takaamaan, että kaikki halukkaat pääsevät vierailemaan Rullassa turvallisesti, vierailuaikaa joudutaan rajaamaan kahteen (2) tuntiin / seurue. Vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse.

Metsänpeitto-näyttely

Rullan Metsänpeitto-näyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti.

Työpajat

3.–7.3. Soivat hedelmät -työpaja

Työpajassa pääsee soittamaan ihka oikeita hedelmiä ja piirtämään mieleisensä hedelmän muotokuvan. Miltä hedelmän ääni näyttää? Minkä värinen tai muotoinen soiva hedelmä on? Työpajaan pääsee osallistumaan aina Rullan aukioloaikoina.

To 4.3. ja pe 5.4. Papu ja Lohikäärme -varjoteatteriesitykset ja -työpajat

Papu ja Lohikäärme on satumainen varjoteatteriesitys. Risutukkainen menninkäinen Papu on taitava nuotion sytyttäjä. Eväsretki muuttuu kuitenkin yllättävästi, kun meren ja metsän ihmeolennot heräävät tuhatvuotisilta nokosiltaan. Esitykseen liittyvässä työpajassa pääsee kurkistamaan varjokankaan taakse ja kokeilemaan itse varjoteatteria.

To 4.3.
Klo 11.00–11.45
Klo 13.00–13.45

Pe 5.3.
Klo 11.00–11.45
Klo 13.00–13.45

Paikka: Kulttuuritalo Laikun Luentosali.
Yhteen esitykseen ja työpajaan mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa.
Suunnattu yli 6-vuotiaille.
Kesto noin 45 min.
Ennakkoilmoittautuminen Rullan verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen avoinna 17.2. alkaen.

Tapahtumat järjestää Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Suomen varjoteatteriyhdistys

Muutokset mahdollisia.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ulkoinen linkki

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118


Nuorten tapahtumia

#Äläjäädy-talvilomatapahtumaa ei järjestetä keväällä 2021. Nuorisopalvelut järjestää kuitenkin talviloman aikana toimintaa eri puolella Tamperetta :


Jääralli 2016

Omatoimisesti liikkeelle

Tampereella on monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen liikuntaan ja ulkoiluun.


Lisää vinkkejä lomaviikon viettoon


Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/talviloma ja www.tampere.fi/hiihtoloma