Siirry sisältöön

Syyslomalla tapahtuu

Syyslomaa vietetään tamperelaisissa kouluissa 14. - 20.10.2019. Lomaviikolla koululaisille perheineen on tarjolla monenlaista ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Muumipeikko-patsas syksyllä

Kulttuuritalo Laikku

Kulttuuritalo Laikku avoinna:
ti–pe 9–21
la–su 10–18
Kulttuurikahvila Laikku avoinna
ti–pe 9–20
la–su 10–18

Kulttuuritalo Laikun näyttelyt:

Galleriassa 4.10.–30.10. Eduard Wiiralt (Juhani Komulaisen kokoelmat)
Studiossa 3.10.–30.10. Aimo Hyvärinen & David Chapman
Aulagalleriassa: 16.10.–31.10. OISPA SIPSEJÄ -lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta
Käytävägalleriassa: 30.9.–27.10. Helmi Koiviola

Laikun tapahtumat:

16.10. klo 18 Oispa sipsejä -skeittilautanäyttelyn avajaiset

Skeittaava kuraattori ja Dwellers in Agile Cities -tutkumusohjelman koordinaattori Mikko Kyrönviita ja läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat skeittauksen taiteellisista ja yhteiskunnallisista ulottuvuuksista, mukana näyttelyn taiteilijoita. Ohjelmassa myös skeittileffanäytös - katsotaan Etiopiassa kuvattu skeittileffa nimeltä 100% .

19.10. klo 12 ja 15 Laikun Suomi-indie-leffapäivä

Suomi-indie-leffapäivä on uusi tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on avata suomalaisen indie-elokuvan maailmaa entistä matalammalla kynnyksellä kaikille elokuvista kiinnostuneille ihmisille. Elokuvanäytöksiä on päivän aikana kaksi, ja niiden alussa nähdään alkukuvina myös suomalaisia indie-lyhytelokuvia. Elokuvanäytösten yhteydessä myös tekijät pääsevät ääneen. "Findie-leffoiksikin" kutsuttuja elokuvia tehdään Suomessa yllättävän paljon – ja suurella sydämellä –, mutta usein elokuvat jäävät vain pienen yleisön nähtäville, mikä on harmillista. Tapahtuma pyrkiikin tarjoamaan esittämiskanavan erityisesti suomalaiselle indie-draamalle ja -komedialle, joita harvemmin nähdään esimerkiksi elokuvafestivaaleilla kauhu- ja fantasiaelokuvien ja muiden niin sanottujen "genre-elokuvien" kaapatessa usein isomman näkyvyyden.

Suomi-indie-leffapäivää on tarkoitus järjestää jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä 2019 leffapäivä on lisäksi mukana Tarinatehdas goes Laikku -tapahtumasarjan ohjelmistossa. Elokuvien valinnoissa asiantuntemustaan ovat tarjonneet entisen Findie ry:n aktiivit. Syksyn Suomi-indie-leffapäivässä nähtävät elokuvat julkistetaan myöhemmin.

Tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.


Lue minut -näyttely Rullassa

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rulla on avoinna syyslomaviikolla seuraavasti:
ti 9-14
ke 12-18
to-pe 9-14
la-su 10-16

Tapahtumat ja työpajat

Runolyhty-työpajat
Syksyllä illat pimenee ja päivänvalo vähenee.
Silloin lyhtysi sytytä, se luo tunnelmaa lämmintä.
Rullan syyslomapajassa valmistetaan oma runolyhty valaisemaan iltoja.
Ke 16.10. klo 13 ja klo 15
To 17.10. klo 10 ja klo 12

Ryhmään mahtuu mukaan max. 12 lasta. Viisi vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua tunneille itsenäisesti, alle 5-vuotiaat aikuisen seurassa. Kesto n. 1h. Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen 2.10. klo 9
Ulkoinen linkkihttp://bit.ly/runolyhtytyopajat

Satupäivä pe 18.10.
Satujukeboxi klo 10 ja klo 12
Satupäivänä pääset hassuttelemaan lastenohjelmista tutun Veeran kanssa. Veeralla on mukanaan satujukeboxi, joka kätkee sisäänsä satuja ja tarinoita. Saattaapa ilmoille tupsahtaa myös loru, laulunpätkä taikka vaikka vitsi! Satujukeboxiin ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan mahtuu kerralla n.50

Lukukoira-tuokiot
klo 10-12
Tuokioihin ilmoittaudutaan etukäteen.
Lukukoiran tehtävä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä korjaa vaan kuuntelee rauhallisesti lapsen lukemista. Lukulemmikki on rohkaiseva ja lempeä ystävä, jonka seurassa ei tarvitse jännittää. Mukaan voi ottaa oman kirjan tai lukea tarjolla olevia kirjoja. Rullan lukukoiratuokioissa lapsien tarinoita kuuntelee Lily. 15-minuutin pituiset lukuajat varataan ennakkoon. Ilmoittautuminen avautuu 4.10. klo 9. Linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteessa www.laikku.fi/rulla tai Ulkoinen linkkihttp://bit.ly/lukukoira-tuokiot

Koko viikon

Lue minut! -näyttely avautuu 12.10.
Lue minut! -näyttely on oodi kirjalle, lukemiselle ja kirjoittamiselle! Näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun Lue minut! -nimiseen kirjaan (Otava, tammikuu 2018). Toiminnallisessa näyttelyssä sukelletaan kirjan kuvituksien ja tekstien tunnelmien pohjalta rakennettuun unenomaiseen maailmaan, kirjojen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

Lastenlava
Rullan Estradi-tilan Lastenlava on avoinna esityksille myös syyslomaviikolla. Lava on vapaa laululle, tanssille tai vaikkapa runoesityksille!

Ruskapuut -työpaja
Syyslomaviikon nonstop-pajassa Rullan puut pukeutuvat ruskaan, ja asusteleepa lehtien joukossa myös joku tuttu eläin.

Pajassa askarrellaan syksyisiä lehtiä ja tehdään siilille piikkejä. Työpaja sopii kaikenikäisille ja siihen voi osallistua aina Rullan aukioloaikoina.


Toimintaa nuorille

Syyslomalla Koskikeskukseen kohoaa pop up -nuorisotila

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää syylomalle paljon erilaista toimintaa. Syysloma alkaa Koskikeskuksessa järjestettävässä pop up -tapahtumassa. Tapahtuma esittelee nuorisopalveluiden toimintaa ja tarjoaa monipuolista tekemistä pop up -nuorisotilalla.

Lauantaina 12.10. nuorisopalvelut valtaa Koskikeskuksen pop up -tapahtumallaan. Aamupäivällä klo 12 alkavassa tapahtumassa esitellään nuorisopalveluiden toimintaa, jonka jälkeen pop up -nuorisotila aukaisee ovensa klo 14. Pop up -nuorisotila kohoaa Koskikeskuksen 2. kerrokseen BR-lelujen entiseen liikehuoneistoon. Pop up -nuorisotilalla nuorilla on mahdollista testata VR-laseja, pelata lautapelejä, tehdä hiusdonitseja, tavata kavereita ja osallistua leikkimielisiin kilpailuihin. Tilassa työskentelee kuusi nuoriso-ohjaajaa. Tämän lisäksi jalkautuva työpari kohtaa nuoria ympäri Koskikeskusta. Nuorisokeskus on suunnattu ensisijaisesti 14–19-vuotiaille ja se on avoinna klo 20 asti.

Pop up -tapahtuman lisäksi nuorisopalvelut tarjoaa koko syysloman ajaksi monipuolista tekemistä. Maanantaista perjantaihin Monitoimitalo 13:ssa lomalaisille on tarjolla muun muassa erilaisia työpajoja ysäri-teemaisesta kädentaitopajasta biisiverstaaseen. Torstaina lomailijoilla on mahdollisuus tavata Monitoimitalon TikTok-miitissä TikTok-vaikuttajat Nettaeleonoora ja Leevirasmus.

Monitoimitalo 13:n lisäksi kaupunginosien nuorisotilat ovat koko syyysloman avoinna.

Monitoimitalo 13:n syysloma

Monitoimitalo 13 löytyy osoitteesta Satakunnankatu 13.

Stage 13 - Räppi-ilta
Syysloman käynnistää Stage 13 -räppi-ilta, jossa esiintyvät FIl$, Järrä & Koskelan J sekä Iso4.
Levyjä soittamassa Dj Vide.

Monitoimitalo 13, Stage (2.krs)
Perjantai 11.10. klo 18-20
Kaikenikäisille
Tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

Stage 13 -illat ovat nuorten itsensä järjestämiä tapahtumailtoja, jossa nuoret pääsevät esiintymään ja saavat kokemusta tapahtuman järjestämisestä.

Biisiverstas workshop
Haluaisitko tehdä omia biisejä, mutta et tiedä miten? Haluaisitko ohjausta tai välineitä omien ideoiden toteuttamiseen? Kahden päivän Biisiverstas-workshopissa pääset sukeltamaan musiikin tekemisen eri vaiheisiin lyriikkojen kirjoittamisesta sovittamiseen ja äänittämiseen! Et tarvitse aiempaa osaamista osallistuaksesi. Ohjaajana muusikko ja musiikintekijä Lotta Karppi.

Monitoimitalo 13, Stage (2.krs.)
Maanantaina 14.10.2019 ja tiistaina 15.10.2019 klo 14–18
Suositus yli 13-vuotiaille.
Ilmoittaudu mukaan viim. 10.10.2019 osoitteessa: Ulkoinen linkkibit.ly/biisiverstas
Työpajaan otetaan mukaan max. 15 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuton.

Kaikki stagella -bändijamit
Jameissa soitetaan yhdessä, tutustutaan bändi-instrumentteihin ja musiikin tekemiseen. Mukaan voi tulla soittotaidolla tai ilman, yksin tai kaveriporukassa. Ohjaajana muusikko ja musiikintekijä Lotta Karppi.

Monitoimitalo 13, Stage (2.krs.)
Keskiviikkona 16.10.2019 klo 17–19
Suositus yli 10-vuotiaille
Ei ennakkoilmoittautumista, maksuton!

TikTok-miitti
TikTok-vaikuttajat Nettaeleonoora ja Leevirasmus saapuvat Tampereelle miittiin tapamaan seuraajia, kertomaan videoiden tekemisestä sekä kuvaamaan videoita yhdessä osallistujien kanssa.

Torstai 17.10. klo 16.00–17.30
Monitoimitalo 13, Stage 2krs.
Maksuton

Call out Junior
DJ MegaMasa soittaa menevät musat ja ohjaa miksauksessa ja skrätsäilyssä. Tule toteuttamaan TikTok -koreo ohjaajiemme Sunnyn & Iran kanssa, sekä tutustumaan katutanssin kuumimpiin liikkeisiin; lockinging, breakin ja hip hopin kautta. Luvassa myös muita hip hop –elementtejä kuten graffaa ja sketsailua Tommi Towelin johdolla ja räp-lyriikoiden tekoa rap-artisti Gynan kanssa. Call out Juniorissa pääset testaamaan ja oppimaan uutta.

Monitoimitalo 13, Stage (2.krs.)
Torstaina 17.10.2019 klo 17.30–19.30
Suositellaan yli 10-vuotiaille
Ei ennakkoilmoittautumista, maksuton

Avoimia ja ikärajattomia pajoja kädentaitokerroksessa
Tervetuloa viettämään syyslomaa kädentaitoihin! Kädentaidoissa on huikeat mahdollisuudet toteuttaa erilaisia käsityö- ja taideprojekteja. Tekstiili, Korula, Verstas ja Keramiikka tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia materiaaleja. Tule rohkeasti kokeilemaan, mitä käsissäsi syntyy. Matkaan kannattaa varata hieman käteistä pientä materiaalimaksua varten. Maanantaista keskiviikkoon voit myös kokeilla mattopuilla kutomista ja osallistua yhteisöräsymaton tekemiseen.

Monitoimitalo 13, kädentaitokerros (3.kerros)
14.–16.10 klo 14.00–20.00
Ikärajaton
Pieni materiaalimaksu

Ysäri kädentaidoissa
Nyt ollaan ihan ysärinä! Torstaina kädentaidoissa on tarjolla erilaisia ysäriaiheisia työpajoja. Pajoissa tehdään mm. Scrunchie-hiuslenkkejä, rusetteja, polymeerimassa töitä ja peliaiheisia pikseliaskarteluja. Voit tulla myös tuunaamaan vaatteitasi vapaalla tyylillä, meiltä löytyy mitä erilaisimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Työpajoissa on pieni 1–2 euron materiaalimaksu. Tule rohkeasti kokeilemaan!

Monitoimitalo 13, kädentaitokerros (3.kerros)
17.–18.10 klo 10.00–16.00
7-29-vuotiaille

Syysbileet 13
Syysloma päättyy Monarin Syysbileissä! Tule testaamaan taitosi Singstarissa, kikkailemaan lusikkakananmuna-esteratakisassa, testaamaan tietosi musavisassa ja pyöräyttämään onnenpyörää. Illan kruunaa räppäri Hassan Maikalin keikka!

Monitoimitalo 13, 2.kerros ja Stage
18.10. klo 17–20kuva: lapsia Vapriikissa talvilomalla

Museokeskus Vapriikki

Syyslomaohjelmaa perheille Vapriikissa

Kaikki aktiviteetit sopivat yli 5-vuotiaille. Lisäksi jaossa Vapriikin museorastirata, jonka suorittamisesta saa pienen palkinnon.

Matsimaanantai
HUOM. Vapriikki poikkeuksellisesti avoinna ma 14.10.2019 klo 10-18
Klo 12–14 Kisailua Suomen Jääkiekkomuseon maalisimulaattorissa.
Paikka: Suomen Jääkiekkomuseo, 3 krs.
Klo 12–15 Peluutusta Pelimuseossa.
Paikka: Pelimuseon Areena, 2 krs.

Työpajatiistai

Klo 12–14 Nukkemuseon sorminukketyöpaja (non stop).
Tule tekemään oma eläin- tai pelihahmoaiheinen sorminukke! Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.
Klo 14–16 Postimuseon kangaskassityöpaja (non stop).
Työpajassa koristellaan kangaskassi eri aiheiden postimerkeillä. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

Kivenkova keskiviikko

Klo 12–15 Tampereen Kivikerho tunnistaa kävijöiden kivinäytteitä ja kertoo kiviharrastuksesta. Tuo oma kivinäytteesi tutkittavaksi! Paikka: Kivimuseon edusta, 1 krs.

Klo 12–15 Vuolukivikorutyöpaja (non stop).
Tampereen Kivikerhon järjestämässä työpajassa voit tulla kokeilemaan vuolukiven työstämistä ja tehdä itsellesi kivikorun. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

Klo 14 Lasten tiedeluento: Kivestä kirveeksi – jopa 10 000 vuotta vanhoja esineitä Suomesta. Luennolla kuulet Suomen kivikaudesta ja pääset näkemään ja tutkimaan aitoja kivikautisia arkeologia löytöjä! Luennoitsijana Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Kreetta Lesell. Luento sopii yli 5-vuotiaille ja kestää noin puoli tuntia. Paikka: Vapriikin auditorio.

(HUOM. Vapriikki suljetaan ke 16.10. jo klo 17!)

Teatteritorstai

Klo 10.15, 11.00 ja 11.45 Nukketeatteri Sytkyjen Postikorttiseikkailu
Esityksessä tutustutaan postin historiaan Viestinviejät-näyttelyssä ja samalla etsitään kadonnutta postisäkkiä. Auta viemään kirjeet perille maailman eri kolkkiin! Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto noin 20 min. Paikka: Postimuseon Viestinviejät -näyttelytila.

Klo 13 ja klo 15 Päivä Teatterilaisena -työpaja.
Toteuta näyttelijähaaveesi! Alkuverryttelyn, äänenavauksen ja harjoittelun jälkeen järjestetään ensi-ilta Teatterikaupunki-näyttelyn estradilla. Työpajan kesto on 60 min ja sen ohjaa näyttelijä Emilia Pokkinen. Rajoitettu osallistujamäärä ja ennakkoilmoittautuminen Vapriikin neuvontaan.

Klo 13 ja 15 Lastenkierros Teatterikaupunki -näyttelyyn
Lastenkierroksella tutustutaan Tampereen teatterihistoriaan leikin varjolla. Kesto noin 20 min.

Postiperjantai

Klo 10.15, 11.00 ja 11.45. Nukketeatteri Sytkyjen Postikorttiseikkailu.
Esityksessä tutustutaan postin historiaan Viestinviejät-näyttelyssä ja samalla etsitään kadonnutta postisäkkiä. Auta viemään kirjeet perille maailman eri kolkkiin! Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto noin 20 min. Paikka: Postimuseon Viestinviejät -näyttelytila.

Klo 12–14 Nonstop työpaja: postimerkkien liotusta ja korttiaskartelua postimerkeistä. Vapriikin työpajatila 2. krs.

Klo 14.00 Postifröökynä kertoo.
Perhekierros Viestinviejät -näyttelyyn. Kesto 30 min. Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

Klo 15.00 Kovaa peliä rajalla –rooliseikkailuopastus Transit – rajapostia -näyttelyyn. Kesto 30 min. Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

kuva: poika pelaa jääkiekkosimulaattorilla Vapriikissa

Museo Milavida

Lasten aavemainen museosunnuntai 13.10. klo 11-16

Kummitteleeko palatsissa?
Tule askartelemaan iloa ja valoa synkkään syksyyn ja kuulemaan tarinoita Milavidan kierroksille. Värikkäitä taidetyöpajoja ja monipuolista touhua koko perheelle! Ohjelmaa su 13.10. kello 11–16. Kaikki opastukset ja sisätyöpajat sisältyvät museon pääsymaksuun. Ohjelma sopii yli 3-vuotiaille. Kaikki lastenlipulla 3 € koko tapahtuman ajan.

Klo 11–13 Talonmies Onni Jalavan haamu paikalla
Talonmies Onni Jalava viihdyttää ja vastaanottaa vieraita Milavidan aulassa ja vie kierrokselle Nottbeck-näyttelyyn. Roolissa esiintyy Markus Henriksson.

Klo 11.30 Draamakierros – Nottbeck-näyttelyyn
Talonmies Onni Jalavan aave johdattelee koko perheen Nottbeckien suvun traagisen historian läpi palvelijan silmin. Mitä kaupunkilaiset ajattelivat patruuna Wilhelm von Nottbeckistä? Mitä palvelusväelle kerrottiin patruunan pojan Ernstin kuolemasta? Kuka kummittelee Milavidassa vielä tänäkin päivänä? Tule kuulemaan, jos uskallat!

Klo 13–16 Palatsin rouvan aave paikalla
Milavidan rakennuttanut palatsin valtiatar Olga von Nottbeck viihdyttää ja vastaanottaa vieraita Milavidan aulassa. Roolissa esiintyy Sallamari Angeria.

Klo 13 ja 15 Draamakierros – Nottbeck-näyttelyyn
Rouva Olga von Nottbeck kertoo sukunsa historiasta ja sen hyytävästä kohtalosta. Onko Nottbeckien ylle langetettu kirous? Kummitteleeko palatsissa? Tule kuulemaan, jos uskallat!

Klo 11–13 ja 15–16 Kutkuttavan kammottavia kasvomaalauksia
Maalauta kasvosi möriseväksi möröksi, vaanivaksi vampyyriksi tai muuten vaan mutantiksi!

Klo 11–15 Haamutyöpaja
Tule askartelemaan haamuja koristeiksi, kakkutikuiksi tai vaikkapa valosarjaan liitettäväksi. Mikäpä pitäisi paremmin pahat henget loitolla kuin loistava haamuvalot? Tule askartelemaan omat kummituksesi avuksi taisteluun synkkiä syysiltoja vastaan.

Klo 11-16 Aarrejahti Milavidan syövereissä: Kummituksen kadonnut kassakaappi
Seuraa johtolankoja ja auta Milavidan kummitusta löytämään kadonnut kassakaappi! Osallistujat palkitaan.

Klo 12-14 Ambiente-kuulamaalauspaja (non-stop)
Tule kokeilemaan väri-ilottelua Ambiente-näyttelyn hengessä! Non-stop-työpaja sopii kaikenikäisille.

Klo 13.45-14.30 Haamudisco
Kontrabasisti Ahti Lassila soittaa sopivasti selkäpiitä karmivaa ja kummitusmaista klassista musiikkia, tule tanssimaan tai taiteilemaan aavemaiseen tunnelmaan!


kuva: lapsia muumimuseossa

Muumimuseo

Muumimuseon syysloma
12.-13.10. ja 15.-20.10.2019

Syysloma muumianimaatioita katsellen ja itse tehden!

Jos ja kun syyslomalla sataa räntää ja pimeys ärsyttää, kannattaa suunnata lämpimään ja tunnelmalliseen Muumimuseoon, jossa voi käpertyä sohvannurkkaan katselemaan eri aikojen muumianimaatioita! Muumianimaatiot - seikkailuja ja turvallisuudentunnetta näyttelyn telkkareiden äärellä hupsahtaa helposti puoli päivää.

Lopun päivää voikin sitten viettää keskustellen animaatioiden tekemisestä ammattilaisten kanssa ja omia animaatioita tehden. Paikalla animaatioiden tekemisestä kertomassa on sekä animaation ammattilaisia että opettajia.

Ateljee

Ateljee auki koko päivän 12.-13.10. ja 15.-20.10.2019

Ateljeen työpajassa pääsee itse tekemään oman muumi- tai minkä tahansa muun animaation. Helppo pala-animaatio-tekniikka sopii kaikille. DIY Muumilaakso -animaatiopajassa on museon ohjaaja paikalla koko päivän, ja nonstop-pajaan voi tulla mukaan koska vaan. Työpaja on auki museon ollessa auki.

Animaattorit mukana!

Klo 11–12 Animaattori kertoo ja keskustelee animaatioiden tekemisestä
Klo 12–13 Animaattori ohjaamassa animaatio-työpajassa

la 12.10. Mika Koskinen, animaattori / Muumilaakso
su 13.10. Carita Kapanen, animaattori / Muumilaakso
ti-ke 15.–16.10. Tuomo Joronen, lehtori / Tamk
to-pe 17.–18.10. Carita Forsgren, lehtori / Tamk
la 19.10. Topias Airas, animaattori / Muumilaakso
su 20.10. vahvistetaan myöhemmin

Anima Vitae -studiolla työskennelleet animaattorit Topias Airas, Carita Kapanen ja Mika Koskinen ovat olleet tekemässä uutta, kansainvälistä menestystä niittänyttä Muumilaaksoa. Lehtorit Tuomo Joronen ja Carita Forsgren puolestaan kouluttavat tulevia animaation ammattilaisia Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Opastukset joka päivä

Muumianimaatiot – seikkailuja ja turvallisuudentunnetta
Klo 13 Opastus näyttelyssä suomeksi
Klo 15 Opastus näyttelyssä englanniksi

Ohjelmat sisältyvät pääsylipun hintaan.

Muumimuseo
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere
Ulkoinen linkkiMuumimuseo
Pääsymaksu 12 / 6 € / perhelippu 30 € (2 aikuista ja 2-4 lasta)
Avoinna: ti-pe 9-19, la-su 11-18


Tampereen taidemuseo

Syyslomalla 12.-13.10. ja 15.-20.10.2019 opastus manga-näyttelyihin klo 15. Taidemuseossa esillä Osamu Tezuka - Mangan jumala ja MangaMania

Manga-näyttely Tampereen taidemuseossa

Kirjastot

Syyslomaohjelmaa kirjastoissa

Satupäivän satutunnit:

Tampereen Teatterin satutunti
18.10.2019 10.00 – 11.00 pääkirjasto Metso, Satuhuone, Pirkankatu 2
Tampereen Teatterin näyttelijät Esa Latva-Äijö ja Aliisa Pulkkinen lukevat satuja lapsille, tervetuloa kuuntelemaan!

Satupäivän muut satutunnit:
Satutuokio arabiaksi klo 9.30, Hervannan kirjasto
Satutuokio suomeksi klo 10, Hervannan kirjasto
Satutunti aikuisille klo 17, pääkirjasto Metso, Metson lava

Satutunneille on vapaa pääsy, tervetuloa!

Tyttö nimeltä Rehema -satuseikkailu
Kulttuuriosuuskunta Uulu
18.10.2019 12.00 – 12.45 Hervannan kirjasto, Insinöörinkatu 38
Musiikillinen satuseikkailu vie osallistujat Hervannan kirjastossa Rehema-tytön mukana matkalle afrikkalaisiin musiikkimaisemiin!


Särkänniemi

Karmiva karnevaali 2019

Syksyn huvipuistattavinta tapahtumaa, Karmivaa karnevaalia, vietetään Särkänniemessä syyslomaviikolla la–su 12.–13.10. ja ti–la 15.–19.10.2019 klo 13–21.

Karmiva karnevaali Särkänniemessä

Lasten Finlayson: syyslomapuuhaa Werstaalla

Finlaysonin alueella, Werstaalla on tarjolla syyslomalla tapahtumia ja puuhaa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.


Liikkumaan

Wibit- rata Kalevan uintikeskuksessa syyslomalla

ti 15.10.19 klo 10.00 – 19.00
ke 16.10.19 klo 10.00 – 19.00
to 17.10.19 klo 13.30 – 15:45 ja 17.00 -19:00

Uimahallit ovat syyslomalla normaalisti auki, ja ulkoilureittejä ja liikuntapaikkoja löytyy ympäri Tamperetta. Mitä jos lähtisit kokeilemaan vaihteeksi jotakin ihan uutta liikuntapaikkaa?

Tiedetekemistä syyslomalle – Juniversityn avoimet tiedepysäkit alakouluikäisille

Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella:
Juniversity tíedeluokka
Korkeakoulunkatu 3
Sähkötalo 1. krs.

Tiistaina 15.10. klo 10-14
Teknologiaa ja Fablab-työskentelyä
Keskiviikkona 16.10. klo 10-14
Luonnontieteitä ja tutkimista

Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, niiden kiertämiseen kuluu aikaa noin tunti.


Visit Tampereen vinkit


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/syysloma