Siirry sisältöön

Salaisia asukkaita -lastenesitys

Julkaistu 29.12.2021 11.06

Aika: 23.2.2022 11.30 – 12.05
Paikka: Lielahden kirjasto

Tapahtumalaji: Lapset, Teatteri
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Näyttelijä Veera Degerholmin hurmaava lastenesitys Lielahden kirjastossa

 

Satumetsässä kasvaa puu, jossa on kovin hiljaista. Puun asukkaat hääräävät kukin omissa oloissaan. Yksi ei kiireiltään ehdi tutustua naapureihinsa, toista taas jännittää, että tervehtii vahingossa väärin ja hänelle nauretaan. Kolmas ei tiedä, miten ystävystytään. Eräänä päivänä paikalle saapuu joukko lapsia, sekä hyvin utelias aikuinen. Puun salaiset asukkaat uskaltautuvat mönkimään ulos kodeistaan. Asukas toisensa perään esittäytyy, ja paljastuu, että jokaisella on supervoimia: pieniä, suuria, pörröisiä, hurjia. Yksin häärätessä supervoimat eivät pääse oikeuksiinsa, mutta kun uskaltaa jakaa jotakin sisimmästään toiselle, supervoimatkin alkavat paljastua. Lopulta salaiset asukkaat järjestävät juhlan, jossa kaikkien supervoimat pääsevät valloilleen yhteiseksi hyväksi. Lopputuloksena on vuorovaikutteinen, leikkisä, tunnetaitojakin virittelevä esitys.

Esiintyjänä freelancenäyttelijä, juontaja, lastenkulttuurin ammattilainen ja hahmoterapeuttiopiskelija Veera Degerholm.

Esityksen kesto on noin 35 minuuttia, ja ikäsuositus on 3-10 vuotiaille. Esitykseen on vapaa pääsy, tervetuloa! Ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen kirjastoon.

Esitys on osa Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurifestivaalia, joka tapahtuu helmikuussa ympäri Pirkanmaata.

Esitykset muissa kirjastoissa:

24.2. klo 10:00, Koilliskeskuksen kirjasto

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumien osallistujamääriä saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Mikäli osallistujamääriä joudutaan rajoittamaan, niistä ilmoitetaan tapahtumien verkkosivuilla sekä kirjaston sähköisillä kanavilla. Muutokset tapahtumiin ovat siis mahdollisia.

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.