Siirry sisältöön

Kesämuistio

Kesäkausi tuo muutoksia palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Katso myös vinkkejä valoisien kesäpäivien viettoon.

Kirjastot

Kaikkien Tampereen kirjastojen aukiolot ja tapahtumat voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.

Kirjaston sisätila. Kirjoja hyllyissä valoisassa tilassa.
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Museot

Vapriikki

Avoinna ti-su klo 10-18.
Ei yleisöopastuksia.
Ritarit -näyttely jatkuu 5.12.2021 saakka.

Amurin työläismuseokortteli

Avoinna 1.6. - 5.9.2021 ti-su klo 10-18.
Amurin työläismuseokortteli avautuu tänään kesäkaudeksi, ja siellä on seuraavaa ohjelmaa. Heinäkuussa tulossa lisää!

Kesäkuun viikko-ohjelma

Johdanto Amurin työläismuseokortteliin
Amurin työläismuseokortteli tutuksi vartissa. Johdannon jälkeen on helppo lähteä omin päin tutustumaan museon asukkaisiin ja heidän koteihinsa. Johdannon kesto 5-15 min.
Tiistai-sunnuntai klo 11, 12, 15 ja 16.

Korttelikierros
Kierroksella saat kattavan kuvan amurilaisesta arjesta ja asumisesta 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti. Kierros mukautetaan osallistujamäärän mukaan koronaturvallisesti. Kesto noin tunti.
Tiistai-sunnuntai klo 14 ja lisäksi tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai klo 15.30.

Introduction to Amuri Museum of Workers’ housing
From Tuesday to Sunday at 12.30.

Pyykinpesukierros
5–10-vuotiaille suunnatulla pyykkikierroksella lapset pyykkäävät Selman tai Einon kanssa ja tutustuvat samalla heidän elinpiiriinsä 1890-luvulta aina 1960-luvulle asti. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi vanhat menetelmät ja tarvikkeet kaulauslaudoista pulsaattorikoneeseen ja pyykit puhdistuvat. Kierroksen kesto on noin 1 tunti. Kierrosta ei järjestetä sateella.
Tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 13.

Ulkoleikkikierros
Puu-Amurin suojaisilla pihoilla lapsilla on riittänyt leikkikavereita ja tekemistä. Museon leikkikierroksella leikitään ja opetellaan perinteisiä ulkoleikkejä Amurista ja vähän muualtakin. Kierros on suunnattu 5-12-vuotiaille ja sen kesto on noin 45 min. Kierrosta ei järjestetä sateella.
Keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 13.

Ristipistopaja
Pajassa opit ristipistotöiden alkeet. Materiaalit sisältyvät museon pääsymaksuun.
Keskiviikkoisin klo 15.30-17.30.

Isoäidinneliöiden virkkaus
Tule kokeilemaan, kuinka syntyy perinteinen virkattu isoäidinneliö. Materiaalit sisältyvät museon pääsymaksuun.
Perjantaisin klo 15.30-17.30.

Museo Milavida

Avoinna kesäkaudella 2021 ti-su klo 11-18.

Yleisöopastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Opastuksille on rajoitettu osallistujamäärä, ja niille ilmoittaudutaan lipunoston yhteydessä.

Yleisöopastukset alkavat Näsilinnan ala-aulasta. Ulkokierroksiin on säävaraus. Tarvittaessa näyttelyopastukset pidetään lyhennetysti ala-aulassa.

Museossa on kesäohjelmaa:

Kesä-elokuu

tiistaisin

 • klo 14 Näsilinna 1918 -kävelykierros (kesä–heinäkuu)
 • klo 14 Milavidan taiteilijat -taidekierros (elokuu)

keskiviikkoisin

 • klo 14 Paluu 20-luvulle -näyttelyopastus
 • klo 15 Kukkaloistoa Näsinkalliolla -kasvikierros (kesä- ja elokuu)

torstaisin

 • klo 14 Milavidan arkkitehtuuri -teemakierros

perjantaisin

 • klo 13 Kuinka kumarran keisarille -perhekierros
 • klo 14 Nottbeckien elämää palvelijan kertomana -draamakierros
 • klo 18 ja 19 Salakapakkakierros (elokuu)

lauantaisin

 • klo 13 Paluu 20-luvulle -näyttelyopastus
 • klo 14 Varpaille nouskaa! Voimistelua 20-luvun tahtiin
 • klo 14 Puistokonsertti (heinä–elokuu)
 • klo 15 Palatsin puistossa -kävelykierros

sunnuntaisin

 • klo 13 Nottbeckit − Tampereen kosmopoliitit -näyttelyopastus
 • klo 14 Paluu 20-luvulle -näyttelyopastus
 • klo 15 Varpaille nouskaa! Voimistelua 20-luvun tahtiin

Joka kuun ensimmäinen sunnuntai (kesä–lokakuu)

 • klo 11-13 Porttien takana, maan povessa –hautausmaaopastus


Kulttuuritapahtumat

Haiharan taidekeskus

Kesätapahtuma Haiharassa

Haiharan taidekeskuksen vanhassa kartano- ja puistoympäristössä on taidenäyttelyitä, lasten ja aikuisten taidepajoja, kesäteatteria, puistokonsertteja ja muita tapahtumia. Virvokkeita voi nauttia 200 vuotta vanhan väentuvan kahvikamarissa.

Taidekeskuksen näyttelyt

Näyttelyihin on vapaa pääsy ja ne ovat kesäkaudella avoinna ti–su klo 12–18 Haiharan taidekeskuksen Kartanossa ja Tallissa. Molemmat tilat ovat suljettuna aina näyttelyjen ripustuksen aikana sekä juhannuksena. Tallin näyttely on poikkeuksellisesti avoinna su 27.6. klo 12–18.

Talli
8.5. - 30.5. Sara Hildén -akatemia
5.6. - 27.6. KUTIKUTI
3.7. - 25.7. Emma Ainala & Hemuloordi
31.7. - 2.8. Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat
27.8. - 19.9. Taideyhdistys Elo

Kartano
8.5. - 30.5. Sara Hildén -akatemia
3.7. - 25.7. Kirsti Tuokko
31.7. - 22.8. Kesänäyttely

Piha-aitoissa vaihtuvia työpajanäyttelyjä sekä Haiharan historianäyttely.

Kuvataidetapahtumia ja näyttelyopastuksia:

Ke 16.6. klo 12-14 Sarjakuvahahmotyöpaja lapsille. Ideoidaan ja piirretään oma sarjakuvahahmo ja eläydytään sarjakuvahahmoksi tekemällä naamari. Työpajan päätteeksi on mahdollista jättää oma hahmo osaksi työpajanäyttelyä Haiharan taidekeskuksen Aitta-näyttelytilaan 21.6. - 11.7. Max. 15 osallistujaa. Suositellaan yli 7v. Osallistumismaksu 3 € käteisellä. Ohjaajana kuvataiteilija Päivi Hirsiaho.

Ti 6.7. klo 12-16 Asetelmamaalaushulluttelu aikuisille. Maalausta voivat tulla kokeilemaan niin harjaantuneet harrastajat, ammattilaiset kuin aloittelijatkin. Tapahtumassa tutkitaan maalauksen avulla asetelmien maalaamista ammattikuvataiteilija Päivi Hirsiahon johdolla. Työpajan päätteeksi on mahdollista jättää oma hulluttelu osaksi työpajanäyttelyä Haiharan taidekeskuksen Aitta-näyttelytilaan 13.7. - 25.7. Tapahtumaan suositellaan ottamaan omat maalausvälineet mukaan. Osallistumismaksu 3€ käteisellä.

1.7. - 29.7. torstaisin klo 12-14 Lasten taidepajat vaihtuvilla teemoilla ja tekniikoilla. Kesän työpajojen teemana on tanssin ja kuvataiteen vuoropuhelu. Työpajojen päätteeksi on mahdollista jättää teos osaksi Lasten kesätaidepajojen -näyttelyä Haiharan taidekeskuksen Aitta-näyttelytilaan 27.7. - 8.8. Max. 15 osallistujaa. Suositellaan yli 5 v. Osallistumismaksu 3 € käteisellä. Ohjaajana kuvataiteilija Inka Hannula.

To 8.7. klo 14.30-15.30 Näyttelyopastus lapsille Emma Ainalan ja Hemuloordin näyttelyyn Haiharan Taidekeskuksen Tallissa. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun VTS-menetelmään (Visual Thinking Strategies), joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

To 15.7. klo 14.30-15.30 En ymmärrä tästä mitään! Näyttelyopastus Emma Ainalan ja Hemuloordin näyttelyyn Haiharan Taidekeskuksen Tallissa. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun VTS-menetelmään (Visual Thinking Strategies), joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

To 22.7. klo 14.30-15.30 En ymmärrä tästä mitään! Näyttelyopastus Kirsti Tuokon näyttelyyn Haiharan Taidekeskuksen Kartanossa. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun menetelmään Visual Thinking Strategies, joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

Ti 3.8. klo 14.30-15.30 En ymmärrä tästä mitään! Näyttelyopastus vuoden 2021 Kesänäyttelyyn Haiharan Taidekeskuksen Kartanossa. Näyttelyssä on esillä Pirkanmaalaisten taiteilijoiden teoksia. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun menetelmään Visual Thinking Strategies, joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

La 17.7. klo 12-16 Koko Kaukajärvi maalaa – maisemamaalausta Haiharan taidekeskuksella. Osallistujia suositellaan ottamaan mukaan omat maalausvälineet. Kokoonnutaan taidekeskuksen pihassa punaisen pakarirakennuksen edessä. Tapahtuma sopii kaiken ikäisille. Alle 12-vuotiaat lapset vain aikuisen seurassa. Tapahtumaan suositellaan ottamaan omat maalausvälineet mukaan. Haiharan taidekeskuksesta löytyy rajallinen määrä harrastelijalaatuisia maalaustarvikkeita, telineitä ja alustoja.

Haiharan tapahtumat

Haiharan tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

Haiharan kahvikamari aloittaa toimintansa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja on avoinna säävarauksella ti-su klo 12-18.

Haiharan Kahvikamari ti–su klo 12–18
(suljettu juhannuksena)
Väentuvan näyttely:
17.7.–30.9. KUVITELMIA
Kuvia ja sanoja nukketeatterista.
(avoinna syyskuussa viikonloppuisin)

Interi ry: Runebergin mökki 5.9. asti ti–su klo 12–18
(suljettu juhannuksena)
Myynnissä kädentaitajien ja taiteilijoiden laadukkaita käsitöitä ja taidetavaroita, joita voi hankkia omaksi iloksi tai vaikka tuliaisiksi.
Runebergin mökin näyttelyt:
–18.7. Hannu Hirsivuori: Naivistisia puuveistoksia vuosien varrelta
20.7.–15.8. Emmi Mustonen: Midnight Garden
17.8.–5.9. Maisa Vallenius: Akryyli- ja akvarellimaalauksia

–31.8. asti Kuka teki ja mitä? -satupolku
Tänä kesänä Haiharan kartanon pihapiirissä vietetään viime vuoden satupolusta tutun sammakon Koipi Kolehmaisen syntymäpäiviä. Haiharan muut satuolennot haluavat yllättää sammakon, mutta kuka teki ja mitä synttäreiden hyväksi? Lataa kännykkääsi Google Play-kaupasta tai Appstoresta Zappar-sovellus ja etsi kartan avulla omatoimisesti satupolulta viisi ovirastia. Jokaisen oven takaa kurkistaa lisätyn todellisuuden keinoin joku Haiharassa asustava satuolento ja selviää vihje siitä mitä he ovat tekemässä.

Satupolun kartan tehtävineen saat joko Kartanon infosta tai Tallista ti–su klo 12–18. Kartta ja ohjeet löytyvät myös Haiharan verkkosivuilta: www.tampere.fi/haiharan-taidekeskus/satupolku

To 26.8. asti klo 18–19 puistojoogaa
Torstai-iltaisin hathajoogataan Runebergin mökin edustalla (ei 8.7.).
Harjoitus kävijöiden mukaan, joko lempeä ja rentouttava tai vähän fyysisempi harjoitus – toiveita otetaan huomioon. Omat jooga- tai jumppamatot mukaan. Sadesäällä jooga pidetään Valjasvajan katoksessa. Ohjaajana tuttuun tapaan Martti Mäkinen, jolla kokemusta ohjaamisesta vuodesta 2009 asti. Maksu 5€/kerta, mieluusti kortilla, mutta käteinenkin onnistuu.

Ke 14.7.–11.8. klo 18 Puistokonsertit soivat Haiharassa
Luvassa on viisi mahtavaa musiikki-iltaa, joiden lomassa voit nauttia Kahvikamarin herkuista ja piipahtaa ennen esityksiä, vaikka taidenäyttelyihin.
Konsertit:
14.7. Go Go Pops
21.7. Harjunpään pelimannit
28.7. MM-Sextet
4.8. JAS-trio
11.8. Tytti Koivunen & Duo Primadonnat

Sarin Sakki: Punikkiorvot, ensi-ilta 31.7. klo 18
Käsikirjoitus: Anneli Kanto
Ohjaus: Sari Lilliestierna
Näytökset: 2.8. klo 18, 9.8. klo 18, 13.8. klo 18, 15.8. klo 14 ja klo 18, 16.8. klo 18
Liput: 10/20 €
Lippuvaraukset: 040 548 6067

Kesäteatteri Lysti: Kesäyön unelma, ensi-ilta 1.8. klo 16
Lystin kesän 2021 näytelmä on William Shakespearen 1590-luvulla kirjoittama Kesäyön unelma. Sen on suomentanut Matti Rossi ja ohjaajana on Seppo Heinola. Esityksessä on mukana myös Sorin sirkuksen nuoria.
Mitä tahansa voi tapahtua mystisessä metsässä juhannusyön aikaan, kun nuoret rakastavaiset pakenevat sinne kohtaloaan ja eksyvät. Myös käsityöläiset saapuvat metsään harjoittelemaan näytelmäänsä, koska Ateenan kuninkaan Theseuksen ja hänen mielitiettynsä häät ovat tulossa. Mutta metsän asukkailla, keijuilla sekä maahisilla, on omat metkunsa ja siitä vasta kommelluksia ja väärinkäsityksiä seuraakin.

Näytelmän kesto: 2 t 15 min (sisältää väliajan)
Näytökset: 3.8. klo 18.30, 5.8. klo 18.30, 8.8. klo 16, 10.8. klo 18.30, 12.8. klo 18.30, 14.8. klo 16, 17.8. klo 18.30, 19.8. klo 18.30, 22.8. klo 16
Liput: Aikuiset 25€, eläkeläiset ja työttömät 20€, opiskelijat/lapset ja teatterialanlippu 10€
Lippuvaraukset: 040 776 9401
Ennakkoliput: www.ennakkolippu.com

Pe–su 13.–15.8. Haiharan Nukketeatterin puistopäivät
Pe klo 18–19
La ja su klo 15–17
Puistoalueella nukkeja, musiikkia ja työnäytöksiä.

La 14.8. ja su 15.8. klo 11–14 Haiharan Nukketeatterin lasten nukketeatterityöpajat
Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen 6.8. alkaen sähköpostilla osoitteeseen satumattory(at)gmail.com. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ikäsuositus työpajoihin on + 7 v.

Lisää tietoa kesän ohjelmasta Haiharan verkkosivuilta tampere.fi/haihara

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on tällä hetkellä väliaikaisesti suljettu muutto- ja kesätauon ajaksi. Avajaisia vietetään syksyllä 2021 Kultturitalo Laikun ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Keskustori 4.

Kulttuuritalo Laikku

Laikku on auki 1.6. - 1.8.2021 ti-la klo 10-18

Näyttelyt

Galleria:

5.6. - 27.6. Taju Kankaalla – Auli Järvelä, Henri Hagman, Jukka Alapoti, Irina Havaste-Ukkola ja Tarmo Paunu
3.7. - 25.7. On Disappearance - Essi Maaria Orpana, Tiina Palola, Patricia Rodas
7.8. - 29.8. HAPPEA, HELIUMIA-työryhmä - Aura Hakuri, Linda Granfors, Jenni Haili, Marika Hyvärinen, Johanna Juvonen, Biagio Rosa, Pauliina Pesonen ja Jolin Slotte
4.9. - 26.9. MSC Finland – Tom’s Club 45-vuotisjuhlanäyttely

Studio:

5.6. - 27.6. Peppi Reenkola
3.7. - 25.7. Sanni Seppä
7.8. - 29.8. Sirkku Ketola
4.9. - 26.9. Teemu Kangas

Käytävägalleria

4.5. - 20.6. Tampereeen taidelainaamon näyttely
29.6. - 25.7. Urpu-Elina Korhonen
27.7. - 22.8. Sirkku Rosi

Aulagalleria

7.6. - 20.6. Hanan Al-Duwal
5.7. - 18.7. Riitta Viantie
26.7. - 8.8. Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
9.8. - 22.8. Jaakko Laurila

Näyttelyopastukset

Ke 14.7. klo 11.30-12.30 En ymmärrä tästä mitään! Näyttelyopastus Sanni Sepän näyttelyyn Kulttuuritalo Laikun Galleriassa. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun VTS-menetelmään (Visual Thinking Strategies), joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

Ke 21.7. klo 11.30-12.30 En ymmärrä tästä mitään! Näyttelyopastus Sanni Sepän näyttelyyn Kulttuuritalo Laikun Galleriassa. Keskustelu perustuu matalan kynnyksen kuvataiteen tarkastelun VTS-menetelmään (Visual Thinking Strategies), joka ei vaadi osallistujilta aikaisempaa tietoa taiteesta vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Vetäjänä Inka Hannula.

Leppäkerttu kädellä

Muut

Tampereella järjestetään kesän 2021 aikana ilmaisia puistokonsertteja, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuririentoja sekä erityisesti lapsille suunnattuja tapahtumia. Pandemiasta johtuen puistokonsertit järjestetään kesäkuussa virtuaalisina etäkonsertteina ja heinäkuusta alkaen live-tapahtumina ulkolavoilla. Katso kulttuuritapahtumat:


Lasten liikennepuisto

Avoinna 8.6. - 7.8.2021
ti–pe klo 10-17
la klo 10-16

Maanantaisin ja sunnuntaisin puisto on suljettu.
Poikkausaukiolo juhannusviikolla 21. - 24.6.2021 puisto on avoinna ma–to klo 10-17. Puisto on suljettu 25. - 26.6.2021.

Puiston toiminta on maksutonta.


Nuorille

Kuva: Puistokonsertissa Laikunlavalla

Liikunta ja ulkoilu

Pyöräilemään

Tampereelta löytyy paljon kauniita pyöräilyreittejä. Pidemmälle jos mielit, kurkista Näsijärvireitin ja Pyhäjärvireitin vinkit. Myös kaupunkipyörällä pääsee, kun Tampereen ensimmäinen kaupunkipyöräjärjestelmä käynnistyy kesäkuussa 2021.

Uimarannat

Tampereella on yli 30 uimarantaa polskittavaksi. Kaupungin uimarantojen vesien lämpötilat ja levätilanteen voi tarkistaa verkosta liikuntapaikkojen tiedotuspalvelusta. Tampereelta löytyy myös uusi maauimala Kalevan uintikeskuksen kyljestä.

Ulkona olevissa uima-altaissa iso joukko ihmisiä.

Ohjattua liikuntaa ja rantauimakouluja

Tänä kesänä on tarjolla monipuolista harrastustoimintaa kaikille ikäryhmille. Toimintaa on luvassa 7.6. - 30.7.2021 monenlaiselle liikkujalle, sillä mukana on yli 20 eri liikuntamuotoa tai lajia.

Mittavan kesäliikuntatarjonnan tavoitteena on kannustaa erityisesti nuoria harrastusten pariin ja siksi toimintaa on viety sinne, missä ihmiset viettävät kesäpäiviään. Perheitä leikitetään leikkipuistoissa, lapsia sekä nuoria liikutetaan lähiliikuntapaikoilla ja aikuisia puistoalueilla. Poimi laajasta tarjonnasta omasi ja nauti sporttisesta kesästä! Noudatamme kaikessa toiminnassa koronarajoituksia.

Kesällä on tarjolla lapsille maksullisia halliuimakouluja sekä maksuttomia rantauimakouluja. Uimakouluissa harjoitellaan totuttautumista veteen ja uinnin alkeita. Halliuimakouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti, myös rantauimakouluihin on tänä kesänä poikkeuksellisesti sähköinen ilmoittautuminen, joka avautuu maanantaina 14.6.2021 klo 9.00.

Uimahallit ja maauimala

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan koronaohjeistuksia.

Sisäänpääsyajat 31.5. - 26.7.2021

Uintiaika päättyy 45 minuuttia ennen viimeistä sisäänpääsyaikaa. Uimahallista on poistuttava 1 tunti 15 minuuttia viimeisen sisäänpääsyajan jälkeen.

Tampereen uintikeskus, Kaleva

ma, ti, ke, pe klo 6.00-19.45
to klo 13.00-19.45
la, su klo 10.00-16.45
Poikkeukset aukioloihin
Suljettu 18. - 20.6. (rajoitusten salliessa IKM-uinnit)
Suljettu 25. - 27.6. (juhannus)
50 metrin allas suljettu huoltotöiden takia 28.6. - 8.8.

Pyynikin uimahalli

ma, ti, ke, to, pe klo 6.00-19.45
la, su suljettu
Poikkeukset aukioloihin
Suljettu 31.5. - 13.6. (huoltotauko)
Avoinna 19. - 20.6., sisäänpääsy klo 10.00 - 16.45 (mikäli uintikeskus suljettuna uintikisojen johdosta)
Suljettu 25. - 27.6. (juhannus)

Tesoman uimahalli

ma, ti, ke, to, pe klo 6.00-19.45
la, su suljettu
Poikkeukset aukioloihin
Suljettu 21.6. - 25.7. (huoltotauko)

Tampereen maauimala, Kaleva

ma, ti, ke, pe klo 6.30-18.45
to klo 10.00-18.45
la, su klo 8.00-18.45
Poikkeukset aukioloaikoihin
Sisäänpääsyajat juhannuksena
25.6. pe klo 7.00-12.45
26.6. la klo 13.00-18.45
27.6. su klo 10.00-16.45

Hervannan uimahalli

avataan perjantaina 13.8.2021 klo 6.00.

Ulkoilu ja retkeily

Tampereella ja lähiseudulla on lukuisia ulkoilu- ja retkeilymaastoja, joihin pääsee viettämään kesää luonnon helmassa lyhyellä kuntoilureitillä tai vähän pidemmälläkin vaelluksella. Kintulammen luonnonsuojelu- ja retkeilyalue tarjoaa pitkospuureittejä ja laavuja nuotiopaikkoineen. Lyhyemmille patikoinneille tarjolla on myös luontopolkuja. Katso ulkoilureitit, retkeilyohjeet sekä ohjeet vesillä liikkumiseen, kalastukseen ja ravustukseen:

Kaikki Pirkanmaan retkeilymaastot ja vaellusreitit löytyvät Pirkanmaan virkistysalueyhdistyksen kotisivuilta.


Torit

Laukontori on avoinna ma–pe klo 6-20 ja la klo 6-18.
Juhannusaattona pe 25.6.2021 avoinna klo 6-13.

Tammelantori on avoinna ma–pe klo 6-18 ja la klo 6-16.
Juhannusaattona pe 25.6.2021 avoinna klo 6-13.

Hervannan torilla on avoinna ti ja pe klo 8-16.
Juhannusaattona pe 25.6.2021 avoinna klo 8-13.

Mansikoita ja herneitä toripöydässä.

Joukkoliikenne

Nyssen kesäkausi alkoi 7.6.2021 ja päättyy 8.8.2021. Ratikka aloittaa vakituisen palvelunsa elokuussa, jonka myötä bussilinjasto muuttuu monella alueella. Uudistus aloitetaan jo kesäkaudella 7.6.2021 alkaen. Ratikan avoin koeliikenne on käynnissä Hervannan ja keskustan välillä. Katso kesän aikataulut ja reitit Nyssen sivuilta:

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) palvelee puhelimitse 03 5656 4700 maanantai-perjantai 9.00-16.00. Juhannusaattona suljettu.


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveyspalvelujen neuvonta antaa neuvoja ja opastaa joka päivä klo 7 - 22 läpi kesän: puhelin 03 5657 0023. Voit ottaa yhteyttä myös chatin kautta saadaksesi yleisluonteisia neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa.

Sosiaalipalvelujen neuvonta on avoinna koko kesän. Neuvontapiste Sarviksella (Hatanpäänkatu 3 F, 3. krs) on auki ma ja to klo 9 - 15, ti, ke ja pe klo 9 - 14. Puhelinneuvonta numerossa 03 5657 0200 palvelee ma - pe klo 9 - 15. Tarvittaessa voidaan varata aika sosiaaliohjaajalle tai sosiaalityöntekijälle.

Tiedot terveysasemien ja muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen kesäaukioloajoista löydät kootusti www.tampere.fi/sotenkesa-sivulta:


Vikailmoitukset

Tampereen Vesi, vikailmoitukset
puhelin 080 090 172
Vedenjakeluun ja viemäröintiin liittyvät vikailmoitukset. Maksuton numero. Ympärivuorokautinen päivystys.

Tampereen Sähkölaitos, vikailmoitukset
puhelin 080 090 171 (sähkön, kaukolämmön ja maakaasun jakelu)

Tampereen palvelupiste, vikailmoitukset liittyen ulkovalaistukseen sekä katujen, puistojen ja uimarantojen kunnossapitoon
puhelin 041 730 8168


Matkailijalle

Vinkit lomapäivän viettoon löytyvät Visit Tampereen verkkosivuilta. Sivustolle on koottu runsaasti tietoa onnistuneeseen vierailuun kaupungissamme suosituksineen ja menovinkkeineen. Tietoa on myös usealla kielellä.

Visit Tampere - matkailuneuvonta
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 6800
avoinna ma–pe klo 9–15

Visit Tampere -sivustolle

Tapahtumavinkit

Muistathan tapahtumissa koronaohjeistukset turväleistä, maskeista ja käsihygieniasta.

Anni Kinnusen taidetta Itäisellä kadulla Finlayson Art Areassa 2019

Finlayson Art Area

Avoinna 18.6. - 22.8.2021
ti-pe klo 11-18
la-su klo 12-18
Vapaa pääsy

Suomen suurimpiin lukeutuva taidetapahtuma Finlayson Art Area toteutetaan seitsemännen kerran Finlaysonin historialliselle tehdasalueelle ja katoille kesällä 2021. Mukana muun muassa Eija-Liisa Ahtila, Birger Kaipiainen, Esko Männikkö ja Kain Tapper. Alueelta löytyy myös vihreää: kattopuutarha, pörriäisiä, kasvihuoneinstallaatio ym.

Tapahtumakalenterit


Lisää kesätekemistä

matonpesijöitä Tahmelassa

Mitä tehtäisiin? Alla avuksi linkkejä, joiden kautta löydät kesätekemistä sekä mielenkiintoisia kesäkohteita Tampereella.


Tampere.Finland-mobiilisovellus

Tampere.Finland-mobiilisovellus sisältää muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, Visit Tampereen tapahtumakalenterin, Tampere Tunnetuksi Passin sekä Kulttuuriraitteja, kierroksia kaupungilla eri kuvakulmista ja teemoista.

Sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kesamuistio