Siirry sisältöön

Kesämuistio

Kesäkausi tuo muutoksia kaupungin palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Kesä on myös täynnä tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille, niin tamperelaisille kuin täällä vieraileville. Katso kaupungin palvelujen kesän aukiolot ja vinkkejä pitkien valoisien kesäpäivien viettoon. Muistiosta löydät myös palvelujen juhannuksen aukioloajat.

Leppäkerttu kädellä

Kirjastot

Kaikkien Tampereen kirjastojen kesän aukiolot ja kirjastoissa kesällä järjestettävät tapahtumat voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.


Museot

Amurin työläismuseokortteli on avoinna 15.5.-8.9. ti-su 10-18. Lisäksi museo avoinna 24.7. klo 10-20 ja 8.8. klo 10-21.

Museokeskus Vapriikki
Avoinna ti-su 10-18

Museo Milavida on avoinna kesäkaudella ti-su 2.5.–29.9. klo 11–18.

Sara Hildénin taidemuseo
Avoinna ma-su klo 11-18 (25.8. asti).

Tampereen taidemuseo
Kesänäyttelyt avoinna 11.8.2019 saakka, suljettu 12.8.-6.9.
ti-to 9-17, pe 9-18, la-su 10-18

Muumimuseo
ti-ke 9-17, to-pe 9-19, la-su 10-17

Kaikki kaupungin museot ovat suljettuina juhannuksena 21.-23.6. Museot sulkeutuvat 20.6. klo 16.

Tietoa näyttelyistä museoiden verkkosivuilta:


Kulttuuritapahtumat

Haiharan taidekeskuksen vanhassa kartano- ja puistoympäristössä on taidenäyttelyjä, lasten taidepajoja, nukketeatteria, kesäteatteria, puistokonsertteja ja paljon muita tapahtumia. Virvokkeita voi nauttia 200 vuotta vanhan väentuvan kahvikamarissa. Näyttelyt ovat avoinna ti – su klo 12 – 18. Suljettu juhannuksena 21.–23.6.

Lastenkulttuurikeskus Rulla
Avoinna:
ti 9–14
ke 12–18
to–pe 9–14
la–su 10–16
Suljettu juhannuksena 21.–23.6.
Kesätauolla 1.7.–2.8.

Kulttuuritalo Laikku
Avoinna:
ti-pe klo 9–21, la-su klo 10–18
Poikkeukset:
20.6. klo 9–18, heinäkuussa ti-la klo 10–18
Suljettu juhannuksena 21.–24.6.

Tampereella järjestetään kesän aikana lukuisia ilmaisia puistokonsertteja, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuririentoja sekä erityisesti lapsille suunnattuja tapahtumia. Katso kulttuuritapahtumat:

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kesän menovinkkejä löytyy myös Vapaalla-julkaisusta:


Nuorille

Lasten liikennepuisto
Lasten liikennepuisto on avoinna 6.6.–4.8. tiistaista perjantaihin klo 11–18 ja lauantaisin klo 10–16. Puiston toiminta on täysin maksutonta: Ulkoinen linkkiLasten liikennepuisto


Kuva: Puistokonsertissa Laikunlavalla

Liikunta ja ulkoilu

Pyöräilemään

Katso pyöräilykartat ja -reitit. Voit myös vuokrata kaupunkipyörän vuorokaudeksi käyttöön. Pidemmälle jos mielit, kurkista Näsijärvireitin ja Pyhäjärvireitin vinkit.

Uimarannat ja maauimala

Tampereella on yli 30 uimarantaa polskittavaksi. Kaupungin uimarantojen vesien lämpötilat ja levätilanteen voi tarkistaa verkosta liikuntapaikkojen tiedotuspalvelusta. Tampereelta löytyy myös uusi maauimala Kalevan uintikeskuksen kyljestä.

Kuva: Rauhaniemen uimarannalla

Ohjattua liikuntaa ja rantauimakouluja

Maksuttomia, seniori- ja työikäisille suunnattuja kesäjumppia järjestetään eri puolilla kaupunkia pitkin kesää ja ryhmiin voi tulla mukaan milloin vain. Lapsille on tarjolla ilmaisia rantauimakouluja luonnonvesissä.

Nuorille on kesälläkin omia treenejä sekä Liikkuva perhe -hankkeen järjestämiä Sporttifestareita.

Kesän ohjatusta liikunnasta senioreille, työikäisille ja nuorille löytyy tietoa Kesäliikunta-sivulta, ja perheille suunnatuista liikuntatapahtumista sekä uimakouluista omilta sivuiltaan:

Uimahallit

Uimahallit ja maauimala

Pyynikin uimahalli on suljettu 3.-16.6.

Hervannan uimahalli on suljettuna perusparannuksen vuoksi.

Tesoman uimahalli on suljettu 17.6. - 28.7.

Juhannuksen aikaan 21. - 23.6. kaikki uimahallit ovat kiinni.

Liikuntapaikat

Liikkumaan pääsee kesälläkin monipuolisesti sekä ulkona että sisätiloissa. Liikuntapaikat ovat kesällä normaalisti auki. Katso liikuntapaikkojen juhannusaukiolot:

Ulkoilu ja retkeily

Tampereella ja lähiseudulla on lukuisia ulkoilu- ja retkeilymaastoja, joihin pääsee viettämään kesää luonnon helmassa lyhyellä kuntoilureitillä tai vähän pidemmälläkin vaelluksella. Uusi Kintulammen luonnonsuojelu- ja retkeilyalue tarjoaa pitkospuureittejä ja laavuja nuotiopaikkoineen. Lyhyemmille patikoinneille tarjolla on myös luontopolkuja. Katso ulkoilureitit, retkeilyohjeet sekä ohjeet vesillä liikkumiseen, kalastukseen ja ravustukseen:

Kaikki Pirkanmaan retkeilymaastot ja vaellusreitit löytyvät Pirkanmaan virkistysalueyhdistyksen kotisivuilta.


Torit

Laukontori on avoinna arkisin klo 6 - 20 ja lauantaisin klo 6 - 18. Juhannusaattona auki klo 6 - 13.

Tammelantori on auki arkisin klo 6 - 18 ja lauantaisin klo 6 - 16. Juhannusaattona auki klo 6 - 13.

Hervannan torilla on torimyyntiä tiistaisin ja perjantaisin klo 8 - 16. Juhannusaattona auki klo 8 - 13.

Kuva: Laukontorilla

Joukkoliikenne

Tampereen seudun joukkoliikenne siirtyi kesäaikatauluihin 3.6.2019. Kesäkauteen siirtyminen tuo tullessaan myös reittimuutoksia. Katso kesän aikataulut ja reitit joukkoliikenteen sivuilta:

Joukkoliikenteen palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) palvelee maanantai- tiistai 9.00 - 17.00, keskiviikko - perjantai 9.00 - 16.00, puhelimitse 03 5656 4700 maanantai - perjantai 9.00 - 16.00


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveyspalvelujen neuvonta antaa neuvoja ja opastaa joka päivä klo 7 - 22 läpi kesän: puhelin 10023, matkapuhelimesta soitettaessa 03 10023. Voit ottaa yhteyttä myös chatin kautta saadaksesi yleisluonteisia neuvoja terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa.

Sosiaalipalvelujen neuvonta on avoinna koko kesän. Neuvontapiste (Hatanpäänkatu 3 J) ja puhelin 03 5657 0200 palvelevat ma - pe klo 9 - 14. Voit ottaa yhteyttä myös chatin ja "Kysy neuvoa" -verkkolomakkeen kautta. Tarvittaessa voidaan varata aika sosiaaliohjaajalle tai sosiaalityöntekijälle.

Tiedot terveysasemien ja muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen kesäaukioloajoista löydät kootusti www.tampere.fi/sotenkesa-sivulta:


Vikailmoitukset

Tampereen Vesi, vikailmoitukset
puhelin 080 090 172
Vedenjakeluun ja viemäröintiin liittyvät vikailmoitukset. Maksuton numero. Ympärivuorokautinen päivystys.

Tampereen Sähkölaitos, vikailmoitukset
puhelin 080 090 171 (sähkön, kaukolämmön ja maakaasun jakelu)

Palvelupiste Frenckell, vikailmoitukset liittyen ulkovalaistukseen sekä katujen, puistojen ja uimarantojen kunnossapitoon
puhelin 03 5656 4400


Matkailijalle

Vinkit lomapäivän viettoon Tampereella löytyvät Visit Tampereen verkkosivuilta. Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto, josta löytyy tietoa alueen matkailu- ja tapahtumatarjonnasta neljällä kielellä: suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

Visit Tampere -sivustolle

Kesäkaudella VisitTampereen matkailuneuvonta palvelee puhelimitse 03 5656 6800, sähköpostitse visittampere(at)visittampere.fi ja somessa.

Kulttuurimyymälä Aplodi myy lippuja lähes kaikkiin kaupungin kulttuuritapahtumiin. Aplodi palvelee Tampereen Teatterin kivijalassa (Hämeenkatu 14 B).


Festivaali- ja muut tapahtumavinkit

Festivaalit elävöittävät kaupunkia koko kesän ja kaupunki on täynnä eri toimijoiden järjestämiä muitakin tapahtumia.

Visit Tampereen sivuille on koottu tietoa Tampereen ja sen lähiseudun juhannustapahtumista.

Kuva: Tammerfest Keskustorilla

Finlayson Art Area elävöittää Finlaysonin aluetta ja esittelee suomalaisten ja ulkomaisten huipputaiteilijoiden teoksia 7.6. - 25.8. Esillä on monipuolinen kattaus muun muassa maalaustaidetta, valovia, installaatioita, veistoksia, grafiikkaa ja design-katumaalauksia. Lisäksi luvassa on kesän aikana monenlaisia kulttuuritapahtumia. Näyttely on avoinna ti - su klo 11 - 18.

Tammerfest, Suomen suurin kaupunkifestivaali, järjestetään Tampereen keskustassa 18. - 20.7.2019.

Tampereen Teatterikesä -festivaali täyttää kaupungin 5. - 11.8. korkealaatuisilla esityksillä nykyteatterista ja näyttämötaiteen klassikoista tanssiteatteriin ja katuteatteriin. Osana festivaalia on Tapahtumien yö torstaina 8.8.

Blockfest, Pohjoismaiden suurin hip hop -tapahtuma, jytisee Tampereella 16. - 17.8.

Lisää ohjelmaa kesän viettoon löytyy tapahtumakalentereista. Katso myös kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen menotärpit kesän Vapaalla-julkaisusta:


Kuva: Arboretumin ruusuja

Lisää kesätekemistä

Mitä tehtäisiin? Alla avuksi linkkejä, joiden kautta voi löytää kesätekemistä sekä mielenkiintoisia kesäkohteita Tampereella. Kaupunki ei vastaa ulkopuolisten tahojen verkkosivujen sisällöistä.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kesamuistio