Siirry sisältöön

Erotuomarin rooli -näyttely

Julkaistu 19.9.2021 17.52

Aika: 15.9.2021 10.00 – 12.12.2021 18.00
Paikka: Museokeskus Vapriikki

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Suomen jääkiekkomuseo

Suomen jääkiekkomuseon näyttelyssä esille nousevat jääkiekkoerotuomarit. Samassa yhteydessä on nähtävillä Hakametsän jäähallin viimeistä kautta kunnioittava pienoisnäyttely.

 

Niin kauan kuin on ollut jääkiekkoa, ovat lajiin kuuluneet myös erotuomarit. Niin ikään vihellysten oikeudenmukaisuuden arviointi on jääkiekkokokansan ikiaikaista ajanvietettä. Jokaisella lienee oma mielipiteensä tuomareista, varsinkin jos asiaa tarkastellaan oman suosikkijoukkueen lasien läpi. Joka tapauksessa tosiasia on, että ilman raitapaitoja ei kiekkopelejäkään voitaisi pelata. Jääkiekkomuseo huomioi erotuomarit uudessa vaihtuvassa näyttelyssä. Teemoina ovat tuomaritoiminnan kehitys sekä suomalaistuomareiden muistot ja huippuhetket. Artikkeleiden ja valokuvien lisäksi menneisyys konkretisoituu ikimuistoisten esineiden, kuten Timo Favorinin tuhannennen liigaottelun varusteiden kautta.

Meneillään on viimeinen kausi pääsarjatasolla Suomen ensimmäisessä jäähallissa, Hakametsässä. Tappara ja Ilves siirtyvät joulukuussa pelaamaan Tampereen uudelle areenalle. Jääkiekkomuseo kunnioittaa jääkiekkopyhättöä asettamalla esille presidentti Kekkosenkin ihmeteltävänä olleen pienoismallin, joka on nähtävillä erotuomarinäyttelyn ohessa ja MM-kisojen aikana.

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki