Siirry sisältöön

Talviloman satutunti suomeksi ja viittomakielellä

Julkaistu 21.12.2021 13.04

Aika: 3.3.2022 10.00 – 11.00
Paikka: Pääkirjasto Metso, Satuhuone

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Lapset
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Talvilomalla päästään sukeltamaan satujen maailmaan sekä suomeksi että viittomakielellä. Sadun jälkeen on luvassa myös askartelua ja viittomien opettelua.

Piirros, mustekala lukee lapsille
 

Talviloman satutunnilla Pääkirjasto Metson Satuhuoneessa satutunti järjestetään suomeksi ja viittomakielellä.

Satujen lukijana toimii näyttelijä Pirkko Uitto. Sadut kuullaan suomeksi ja ne simultaanitulkataan myös viittomakielelle. Viittomakielen tulkkina toimii Riina Juola.

Satuhetken jälkeen lapsille on luvassa askartelua, ja lapset pääsevät myös opettelemaan viittomia. Myös askarteluhetki on tulkattu Riina Juolan toimesta ja viittomien opettajana toimii puolestaan Sonja Aittokumpu.

Satutunnille on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ryhmiä pyydämme ilmoittamaan tulostaan etukäteen.
Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 040 653 1988


Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtuman osallistujamäärää saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen.

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.