Siirry sisältöön

Luonnonkosmetiikkakurssi: Villiyrttisalvan valmistus -näytöstyöpaja + luento

Julkaistu 20.7.2021 23.42

Aika: 15.8.2021 12.00 – 14.00
Paikka: Haiharan taidekeskus, Pakari

Tapahtumalaji: Luonto, Terveys ja hyvinvointi, Työpajat
Järjestäjä: Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö ja Osuuskunta Luonto & Keruu
Yhteystiedot: [email protected]


Tule mukaan oppimaan salvanteon salat. Kurssilla kurkistetaan luonnonkosmetiikan hoivaavaan maailmaan ja tutustutaan muutamiin lähiluontomme yleisimpiin villeihin rohdoskasveihin, niiden vaikuttaviin ominaisuuksiin ja käyttöön luonnonkosmetiikassa. Lisäksi Haiharan taidekeskuksen alueella vietetään Kaupunkikulttuuriyksikön isoa tapahtumaviikonloppua 14.-15.8. nimeltään Kaupunkikulttuuria idästä länteen. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 


Näytösluonteisessa tilaisuudessa opitaan valmistamaan perinteisiä kasviöljy -ja mehiläisvahapohjaisia salvoja, joissa on mukana villiyrttejä, sekä muita luonnon hoitavia raaka-aineita kuten pihka, terva ja eteeriset öljyt. Salvaa käytetään ulkoisesti ja se on oiva apu muun muassa pieniin iho-ongelmiin, tulehduksiin, lihas-ja nivelkipuihin, sekä suojaamaan ihoa auringolta ja pakkaselta.

Kurssi tarjoaa perusopin oman salvan tekoon ja yrttien uuttamiseen, sekä tietoa noin viidestä villiyrtistä ja niiden käytöstä. Osallistuja saa kurssilta mukaansa lempeän hoitosalvan, sähköisen tietopaketin kurssilla käytettävistä raaka-aineista, sekä ohjeet salvojen valmistukseen ja käyttöön kotioloissa.

Ohjaajana toimii luonnonvaratuottaja / keruutuoteneuvoja Denis Kähkönen Osuuskunta Luonto & Keruusta.

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen [email protected]
Kurssi järjestetään Haiharan taidekeskuksen vanhassa Pakarissa 15.8. klo 12–14. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Viileän sään sattuessa kannattaa pukeutua lämpimästi.

Sunnuntai 15.8.2021 klo 12–14.00
Kurssin kesto 2h
Kurssille otetaan 15 henkilöä, ennakkoilmoittautuminen: [email protected]
Haiharan taidekeskus, Haiharankatu 30
Bussi nro 10 päätepysäkki.
Taidekeskuksella on pieni parkkialueelle, jonne ajetaan hiekkatietä pitkin ja Pakarin kohdalta oikealla. Muuten pysäköinti yleisille P-alueille esim. Haiharankadulle tai Ylisenkadulle.

Villiyrttisalvan valmistus -näytöstyöpaja + luento on osa Kaupunkikulttuuriyksikön isoa tapahtumaviikonloppua 14.–15.8. nimeltään Kaupunkikulttuuria idästä länteen.
Lue lisää Facebook-tapahtumasta:

Luonto & Keruun sivut: