Siirry sisältöön

Eero Yrjölän Euforia / Euphoria -näyttely Galleria Muuntotilassa

Julkaistu 19.11.2019 15.25

Aika: 30.11.2019 – 27.12.2019 0.00
Paikka: Lielahden kartano

Tapahtumalaji: Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: Ei pääsymaksua
Järjestäjä: Kulttuuripalvelut ja Rajataide

Galleria Muuntotilan joulukuun näyttely aukeaa 30.11.2019. Gallerian tämän vuoden viimeinen näyttely on Eero Yrjölän Euforia / Euphoria, joka on auki 30.11. – 20.12. sekä 27.12. kARTanolla-tapahtuman yhteydessä.

Eero Yrjölä (syntynyt 1990) on Helsingissä työskentelevä muunsukupuolinen kuvataiteilija. Hänen taiteessaan sukupuolen, seksuaalisuuden ja kasvun teemat kietoutuvat kysymyksiin vallasta ja kehosta. Hän työskentelee monitaiteisesti, erityisesti installaation ja nykyveistoksen keinoin.

Yrjölä tekee runsaasti yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa. Yhteistyössä syntyneitä teoksia on nähty muun muassa Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, Kiasma-teatterin URB-festivaalilla sekä ArtHelsinki-tapahtumassa. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä Dysforia oli esillä Serlachius-residenssin galleriassa Aleksanterin linnassa Mäntässä syksyllä 2019.

Galleria Muuntotilaan tulevaa näyttelyä Yrjölä kuvaa näin:

Näyttely on uni: sininen huone, ja vihreä.

Olin tyttö vaikkei minulla ollut siihen lupaa.

Euforia tarkoittaa leikkiä ja iloa, unelmia ja unta, lapsen havahtumista omaan minuuteensa. Näyttely on täynnä menneisyyden kuvia ja esineitä. Teosten materiaalit ovat metaforia kasvulle: kasvi, puu, paperi. Korvakorut symboloivat sekä kauneutta että kipua. Ne herättävät myös mielikuvia järjestyksestä, hallinnasta ja vallasta ─ sekä vastarinnasta.


Galleria Muuntotila

Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere
Avoinna:
ti-pe klo 10.00 – 16.00
la klo 11.00 – 16.00

Galleria Muuntotilassa tullaan esittelemään monipuolisesti kiinnostavaa nykytaidetta. Hiedanrannan tapahtumatoimintaan ja muuhun kulttuuritarjontaan galleria tuo toivotun lisän ja Rajataide ry:n ja Hiedanrannan yhteiset arvot: ekologisuus, yhteisöllisyys ja syrjimättömyys tulevat näkymään myös gallerian linjassa ja näyttelyvalinnoissa.

Galleria on kaikille avoin ja maksuton. Näyttelyn pitäminen Galleria Muuntotilassa on taiteilijalle maksutonta. Maksuttomuus ja ennakkoluuloton kuratointi antavat tilaisuuden myös rohkealle kokeilulle. Kartanon sekä Hiedanrannan tehdasalueen tilat ja toimijat luovat mahdollisuuden kiinnostaville yhteistyöprojekteille, tapahtumakokonaisuuksille ja onnekkaille sattumille. Galleria on Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden ja Rajataiteen yhteistoimin ylläpitämä.

Rajataide ry

Rajataide ry on vuonna 1996 perustettu tamperelainen kuvataiteilijoiden ja muiden kulttuurin ammattilaisten yhdistys, joka ylläpitää Hämeenpuistossa sijaitsevaa Galleria Rajatilaa ja sen yhteydessä toimivaa Laitapuoti-kirjakauppaa sekä Galleria Muuntotilaa Lielahden Kartanolla.

Hiedanranta

Muuntautuva Hiedanranta on kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen paikka kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria. Alueella toimii jo esimerkiksi skeittihalli Kenneli DIY, Kulttuuritila Kuivaamo ja taiteilijoiden ja käsityöläisten yhteisö, Hiedanrannan Paja. Alueen kulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.


Lisätietoa:
Projektityöntekijä
Janne Rahkila
puhelin 041 730 0258
sähköposti [email protected]