Siirry sisältöön

Metso LIVE: Lau Nau

Julkaistu 15.1.2019 15.33

Aika: 15.4.2019 16.30 – 17.30
Paikka: Pääkirjasto Metso, musiikki

Tapahtumalaji: Musiikki ja konsertit
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja kulttuuripalvelut

Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla vieraileva Lau Nau, eli Laura Naukkarinen, on yksi kotimaisen musiikkikentän omintakeisimpia nimiä. Lau Naun musiikissa soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet, elektroniikka sekä kaikuja modernista taide- ja kamarimusiikista. Ennen live-esitystä artistia haastattelee kirjastonhoitaja Juhani Koivisto.

Laura Naukkarinen
 

Luovaa prosessia ruokkii genrerajojen rikkominen ja uteliaisuus uutta kohtaan. Albumien lisäksi Lau Nau säveltää ja tuottaa musiikkia elokuviin, teatteriin ja tanssiteoksiin sekä tekee ääni-installaatioita ja keikkailee usealla mantereella.

Lau Naun viides albumi Poseidon julkaistiin vuonna 2017 Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Japanissa. Poseidon on kokoelma lauluja, jotka häilyvät kamariorkesterifolkin sekä kokeellisen popin rajamailla omassa valoisan melankolisessa maailmassaan. Levy on tehty yhdessä Pekko Käpin, Helena Espvallin, Matti Byen, Antti Tolvin ja Samuli Kosmisen kanssa.

Laura Naukkarinen on ollut Silmäterä-elokuvaan säveltämänsä musiikin johdosta Jussi-palkintoehdokas ja albumeidensa "Valohiukkanen" ja "Poseidon" johdosta Teosto-, Emma- ja Femma-ehdokas, sekä voittanut Femma-palkinnon.

Vapaa pääsy, tervetuloa!