Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Sininen sielua myöten – Suomi-bluesin tarina

Julkaistu 2.8.2018 16.18

Aika: 11.12.2018 18.00 – 19.00
Paikka: Pääkirjasto Metso, musiikki

Tapahtumalaji: Musiikki ja konsertit
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Aviador Kustannus

Sininen sielua myöten – Suomi-bluesin tarina -kirjan kirjoittajat, Pete Hoppula ja Matti Laipio, vierailevat pääkirjasto Metson musiikissa kertomassa teoksen synnystä ja Suomi-bluesin historiasta.

Kirjan kansi
 

Bluesin historia on osa jazzin ja myös rockin historiaa. Suomessa blues nousi yleisön tietoisuuteen vähitellen populaarimusiikin suurempien ilmiöiden varjossa. Matti Laipion ja Pete Hoppulan perusteellisen tutkimustyön tuloksena Suomi-bluesin vaiheet, sen haparoivasta alusta nykyiseen kansainväliseen menestykseen, on nyt ensi kertaa koottu kirjan kansien väliin. Marraskuussa 2018 ilmestyvää teosta suomalaisen bluesin historiasta elävöittävät harvinaiset valokuvat joista monet ovat ennen julkaisemattomia.

Pete Hoppula on levykeräilijä, muusikko, tutkija ja toimittaja jonka kiinnostus bluesiin heräsi jo kouluiässä. Hoppula on 2000-luvulla toiminut vuonna 1968 perustetun Suomen ensimmäisen juurimusiikkiin keskittyneen aikakauslehden, Blues Newsin, vastaavana päätoimittajana sekä Finnish Blues Societyn puheenjohtajana.

Matti Laipio aloitti rytmimusiikkiharrastuksensa 1950-luvulla ja on perehtynyt bluesin ohella laajalti koko afroamerikkalaisen musiikin kenttään. Hän on kirjoittanut musiikista eri lehtiin vuosikymmenten ajan, tuottanut levyjä, luennoinut ja toiminut musiikkialan järjestöissä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!