Siirry sisältöön

Nuortenkirjailijavieraana Linda-Maria Roine / Mercedes

Julkaistu 3.9.2021 10.37

Aika: 7.10.2021 14.00 – 15.00
Paikka: Pääkirjasto Metso, Luentosali Lehmus ja verkkotapahtuma

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Nuoret
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Syksyllä 2021 nuortenkirjailijavieraana nähdään Mercedes Bentso -nimisenä räppärinäkin tunnettu kirjailija Linda-Maria Roine.

 Linda-Maria Roine punaisessa mekossa.
 

Mercedes Bentso- nimellä tunnetuksi tullut Linda-Maria Roine on palkittu 28-vuotias muusikko ja kirjailija, joka rikkoo tabuja kynällään. Hänen kantaaottavat tekstinsä niin biiseissä kuin kirjoissakin käsittelevät uniikista näkökulmasta universaaleja aiheita, kuten väkivaltaa, uskontoa ja seksuaalisuutta.

Roine on julkaissut vuonna 2019 Johnny Kniga -kustantamon kautta Venla Pystysen kanssa kirjoitetun teoksen Mercedes Bentso – ei koira muttei mieskään, sekä vuonna 2020 feministisen, kantaaottavan ja tunnustuksellisen tekstikokoelman Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus.

Kirjailijavierailullaan Roine kertoo muun muassa tekstiensä synnystä ja kirjoittamisesta.

Tapahtuma striimataan Metso STUDIOn toimesta, joten haastattelua voi seurata myös kotisohvalta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuva: Roni Rekomaa

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumien osallistujamääriä saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Mikäli osallistujamääriä joudutaan rajoittamaan, niistä ilmoitetaan tapahtumien verkkosivuilla sekä kirjaston sähköisillä kanavilla. Muutokset tapahtumiin ovat siis mahdollisia.

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.