Siirry sisältöön

Ilta Mannerin hengessä: Kävelymusiikkia pienille virtahevoille näytelmäsovituksina

Julkaistu 26.10.2021 10.00

Aika: 2.12.2021 17.00 – 19.00
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Teatteri
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto, Kaupunkikulttuuriyksikkö, Tukkateatteri ja Viitapiiri ry.

Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee 100 vuotta ja sen kunniaksi Pääkirjasto Metsolla nähdään Eeva-Liisa Mannerin novellikokoelmasta "Kävelymusiikkia pienille virtahevoille" tehtyjen näytelmäsovitusten lukudraamaesitykset.

Lukudraamaesityksen harjoitukset.
 

Tukkateatterin ja kirjoittajayhdistys Viitapiirin kymmenen jäsentä ovat dramatisoineet ja sovittaneet lyhytnäytelmien kokonaisuuden Eeva-Liisa Mannerin proosateoksesta Kävelymusiikkia pienille virtahevoille Mannerin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tamperelaisilla on mahdollisuus päästä kuulemaan ja kokemaan valmis kokonaisuus Pääkirjasto Metsossa, jossa teoksen kaksitoista lyhyttä proosatekstiä kuullaan sovitettuina lyhytnäytelminä 8 eri tekijän lukemana. Näytelmäteksteissä on pyritty kunnioittamaan Mannerin rytmiä, tematiikkaa ja kuvastoa, mutta tarina on ollut vapaasti luotavissa. Tekstit tullaan sovittamaan lavalle esityksiksi kesään 2023 mennessä.

Mannerin klassikkoteos on synnyttänyt 12 uutta tarinaa. Tule joulukuussa kuulemaan näytelmäsovituksia ja tapaamaan käsikirjoittajia Luentosali Lehmukseen.

HUOM! Koronatilanteesta johtuen tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu sataan henkilöön. Tila täytetään saapumisjärjestyksessä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumissa on maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.