Siirry sisältöön

Kuka teki ja mitä? -satupolku

Julkaistu 20.5.2021 15.02

Aika: 12.6.2021 – 31.8.2021
Paikka: Haiharan Taidekeskus

Tapahtumalaji: Lapset, Työpajat
Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuri

Tänä kesänä Haiharan kartanon pihapiirissä vietetään viime vuoden satupolusta tutun sammakon Koipi Kolehmaisen syntymäpäiviä. Haiharan muut satuolennot haluavat yllättää sammakon, mutta kuka teki ja mitä synttäreiden hyväksi?

Puinen pieni ovi.
 

Lataa kännykkääsi Google Play-kaupasta tai Appstoresta Zappar-sovellus ja etsi kartan avulla omatoimisesti satupolulta viisi ovirastia. Jokaisen oven takaa kurkistaa lisätyn todellisuuden keinoin joku Haiharassa asustava satuolento ja selviää vihje siitä mitä he ovat tekemässä.

Satupolun kartan tehtävineen saat kesäkuussa tallista ja heinäkuussa myös kartanon päärakennuksen infosta. Kartta löytyy myös nettisivuilta. Kartanon päärakennus ja talli on avoinna ti-su klo 12-18.

Ohjeita Zappar ltd -sovelluksen käyttöön:
1. Lataa Zappar-sovellus Google Play- kaupasta tai Appstoresta mobiililaitteellesi. Asennus on ilmainen.
2. Etsi Satupolun kartan avulla kartanon alueelta viisi ovirastia. Avaa Zappar-sovellus rastin löydettyäsi. Huomioi, että puhelimessa on oltava nettiyhteys. Laita äänenvoimakkuuttaheti aluksi riittävästi, jotta kuulet videon äänet. Jokaisessa ovessa on Zapparin logo, johon kohdentamalla puhelimesi piippaa. Logon tunnistus kestää vain vähän aikaa ja voit jo piippauksen jälkeen, latauksen aikana kohdistaa mobiililaitteesi kohti ovirastia niin, että ovi näkyy kokonaan kuvassa. Parhaimman tuloksen saat, kun olet lähellä ovea kohtisuorasti. Voit liikuttaa puhelinta rauhallisesti lähemmäs ja kauemmas kohteesta, tai kokeilla viedä puhelin erittäin lähelle, jos ongelmia ilmaantuu.
3. Kuvaan ilmestyy kehotus koputtaa ruutua. Mobiililaitteellesi aukeaa rastiin liittyvä video oven kohdalle, jossa näyttäytyy aina yksi satupolun hahmoista.
4. Kierrä kaikki rastit numerojärjestyksessä alueella. Lisäksi voit tehdä koko perheen kanssa kartassa olevat muut rastitehtävät.

Haiharan taidekeskuksen verkkosivut: