Siirry sisältöön

Dekkariviikko: Kirjailijavieraana Antti Tuomainen

Julkaistu 21.12.2021 12.58

Aika: 15.3.2022 18.00 – 19.00
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Kirjallisuus
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Palkittu ja kansainvälisesti menestynyt rikoskirjailija sekä mustan huumorin taituri Antti Tuomainen vierailee Pääkirjasto Metsossa.

 

Antti Tuomaiselta on ilmestynyt elokuussa 2021 kirjatrilogian toinen osa, Hirvikaava. Tätä kirjaa edelsi suosittu Jäniskerroin, josta on tekeillä jopa Hollywood -elokuva. Tuomaisen trilogia on herättänyt suurta kansainvälistä kiinnostusta ja sen romaanioikeudet on myyty 15 maahan jo vasta ensimmäisen osan ilmestyttyä. Trilogian kolmas osa ilmestyy vuonna 2022.

Antti Tuomainen (s. 1971) on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä nykykirjailijoista. Hänen teoksiaan on julkaistu yli 30 maassa, hän on voittanut muun muassa Vuoden johtolanka -palkinnon (2011), parhaan pohjoismaisen rikosromaanin palkinnon Petrona Awardin (2020), ja hänen teoksiaan on ollut ehdolla kansainvälisten kirjallisuuspalkintojen saajaksi useita kertoja. Vuonna 2019 Britannian arvostetuimpiin sanomalehtiin kuuluva The Times nimesi Tuomaisen Euroopan hauskimmaksi kirjailijaksi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Huom! Vaihtoehtona voimassa oleville kokoontumisrajoituksille kirjaston tapahtumissa on otettu käyttöön koronapassi. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Kirjaston tapahtumissa on voimassa maskisuositus.

Kuva: Lina Jelanski