a a

Maailman Siivouspäivä World Cleanup Day

Julkaistu 4.9.2018 10.59

Aika: 15.9.2018
Paikka: Tampereen alue

Tapahtumalaji: Asukastoiminta ja -tilaisuudet
Järjestäjä: Suomen nuorkauppakamarit yhteistyökumppaneineen
Yhteystiedot: Projektipäällikkö Mirella Mellonmaa
World Cleanup Day Pirkanmaa
mirella.mellonmaa(at)gmail.com
044 271 7207World Cleanup Day (WCD) eli Maailman Siivouspäivä on kansainvälinen, maailmanlaajuinen yhden päivän 15.9.2018 kestävä ympäristön siivoustempaus - siis siivoustalkoopäivä. Päivää vietetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja myös Tampereella. Tule siivoamaan Tamperetta!

kuva: Maailman Siivouspäivän 2018 logo
 

Tiedot siivoustapahtumista ja uusien ryhmien luonnista löytyvät http://www.worldcleanupday.fi/siivoustapahtumat/. Tampereella esimerkiksi siivotaan ranta-alueita (lähtö Ratinan kauppakeskuksen etuovilta klo 12) ja keskustaa roskattomaksi (lähtö rautatieasemalta klo 12). Tamkilta lähdetään siivouskävelyretkelle klo 15 pääkampukselta Kuntokatu 3:sta opiskelijakunta Tamkon Solun edestä.

Pirkanmaan Jätehuolto on vahvana yhteistyökumppanina talkoissa. Jätehuolto kerää siivousryhmien roskasäkit sovituista paikoista lauantaina 15.9 klo 17 alkaen. Keskiviikkoon 11.9 mennessä pitäisi olla tiedossa paikat, joista jätehuolto hakee roskasäkit sekä yhteyshenkilö, jolle jätehuolto voi tarvittaessa soittaa. Yhteyshenkilön voi ilmoittaa esimerkiksi laittamalla viestiä World Cleanup Day Tampere - facebook-sivulle. Tämä ohjeistus löytyy myös facebook-sivulta.

Kaikille talkoolaisille järjestetään myös 15.9 klo 18 alkaen "afterwork" Kumma Junk Bar & Loungessa (Aleksanterinkatu 20), jossa voi tavata muita siivousryhmiä, vaihtaa ajatuksia ja viihtyä mukavassa seurassa.

Suomessa yhteistyössä ovat mukana Suomen nuorkauppakamarit, kaupunkeja, WWF - World Wildlife Fund, Pidä Saaristo Siistinä sekä joukko muita järjestöjä ja julkisuuden henkilöitä. Kansainvälisiä tukijoita ovat esimerkiksi YK:n ympäristökokous UNEA ja YK:n ympäristöohjelma UNEP.

Lisätietoja Suomen ja Tampereen siivoustapahtumista


Jaa: