a a

Kehorauhaa!

Julkaistu 8.8.2018 16.30

Aika: 11.8.2018 13.00 – 17.00
Paikka: Tampereen taidemuseo

Tapahtumalaji: Info- ja keskustelutilaisuudet, Kuvataide, Näyttelyt
Pääsymaksu: Museon pääseymaksu 10 € aikuiset / 4 € lapset
Järjestäjä: Tampereen taidemuseo ja TAITE
Yhteystiedot: Tampereentaidemuseo.fi


Tulevana lauantaina Tampereen taidemuseossa julistetaan KEHORAUHAA! Vallitsevien kauneuskäsitteiden kapeus on nostanut viime vuosina pintaan kaivattua pohdintaa siitä, millainen saa tai ei saa olla. Kenellä on oikeus olla sellainen kuin on, ilman painetta piilottaa itseään?

 

Tampereen taidemuseo haluaa osallistua tähän keskusteluun Vuoden 2018 nuoren taiteilijan J. A. Juvanin WITH ALL MY LOVE -näyttelyn viimeisillä viikoilla. Juvanin näyttely on kesän ajan liikuttanut museokävijöiden tunteita laidasta laitaan. Eräs Facebook-kommentoija koki näyttelyn oksettavaksi, toisessa palautteessa ihailtiin taiteilijan rohkeutta ja pohdittiin surua siitä, ettei erilaisuutta yhteiskunnassamme vielä kestetä. J. A. Juvani käsittelee taiteessaan tabuja ja vakavia aiheita, kuten sukupuoli-identiteettiä ja -rooleja. Vuoden nuori taiteilija 2018 -näyttelyn WITH ALL MY LOVE teemoiksi nousevat myös läski ja feminismi.

KEHORAUHAA!-tapahtuma alkaa lauantaina 11.8. klo 13 #Älämahdumuottiin-kuvauksilla. Valokuvaajat Mirkku Merimaa ja Niina Stolt aloittivat keväällä 2017 kampanjan, jonka tarkoituksena on ravistella ajatuksia kauneudesta ja juhlistaa jokaisen arvokkuutta. Älä mahdu muottiin -kuvauksia on järjestetty jo useampia ja kuvattavana on käynyt lähes 500 ihmistä. Lauantain 11.8. kuvaukseen voivat osallistua halukkaat Taidemuseon normaalin pääsymaksun hinnalla klo 15 asti. Kuvassa esiinnytään alasti tai alushousut jalassa mallinuken kera. Taidemuseoon on järjestetty rauhallinen pukeutumistila, josta pääsee suoraan kuvaan mallinukketorson kanssa. Kuvaus kestää pari minuuttia per henkilö ja kuvat jaetaan Älä mahdu muottiin -kampanjan Facebook-sivuilla ja nettisivuilla, josta ne voi käydä lataamassa omaan käyttöön.

Tapahtumapäivään sisältyy klo 14.45 alkava paneelikeskustelu, johon osallistuvat J. A. Juvanin ja Älä mahdu muottiin -kuvaaja Mirkku Merimaan lisäksi teatteritaiteilija Raisa Omaheimo (mm. Läski -näytelmä http://www.teatteritakomo.fi/events/category/laski/) ja Tampereen kulttuurikasvatusyksikö TAITEn museolehtori ja feministi Janina Ahlfors. Keskustelun aiheena on laveasti millainen saa / ei saa olla.

Vuoden 2018 nuori taiteilija J.A. Juvani esittelee näyttelyään tapahtumapäivän päätteeksi.

www.alamahdumuottiin.fi

Tampereen taidemuseossa
9.6.–19.8.2018
Vuoden nuori taiteilija 2018 – J. A. Juvani WITH ALL MY LOVE
Tuomo Rosenlund ja Mika Hannula: Paikan muisti

Tampereen taidemuseon sivut


Jaa: