Siirry sisältöön

Maailman Siivouspäivä World Cleanup Day

Julkaistu 3.9.2019 13.19

Aika: 21.9.2019
Paikka: Höyrypuisto, Viinikanlahdenpuisto

Tapahtumalaji: Asukastoiminta ja -tilaisuudet
Järjestäjä: Suomen nuorkauppakamarit yhteistyökumppaneineen
Yhteystiedot: projektipäällikkö Marja Suurpalo
Pirkanmaan Nuorkauppakamari
040 585 7824
World Cleanup Day on maailmanlaajuinen kansanliike, joka huipentuu tänä vuonna lauantaina 21.9.2018. Tuona päivänä järjestetään siivoustapahtumia 150 maassa. Tampereella voit osallistua Höyrypuiston ja Viinkikanlahdenpuiston siistimiseen kello 12-14.

Maailman siivouspäivän logo, mies vetämässä jättimäistä roskapussia
 

Kokoontuminen on kello 12 Hatanpään valtatien ja Jokikadun kulmassa, josta lähdetään siivoamaan puistoalueita. Siivoustempauksen järjestää Pirkanmaan Nuorkauppakamari, joka tarjoaa osallistujille hanskat ja roskapussit. Tapahtumaan on hyvä ilmoittautua tapahtuman Facebook-sivulla, jotta kaikille tiedetään varata varusteita.

Päivän tavoitteena on, että ihmiset ympäri maailmaa siivoavat omasta lähiluonnostaan sinne kuulumatonta roskaa ja auttavat näin pitämään yhteisen planeettamme puhtaana muovista ja myrkyistä. World Cleanup Day järjestetään Suomessa nyt toista kertaa.

Kuka tahansa voi osallistua Cleanup Dayhin menemällä mukaan jonkun perustamaan siivoustapahtumaan tai sitten perustamalla oman tapahtuman valitsemalleen alueelle ja kutsumalla mukaan muita. Kaikki tapahtumat kootaan liikkeen Suomen-sivuille osoitteeseen http://www.worldcleanupday.fi/ . Sinne voi myös lisätä oman tapahtumansa. Pirkanmaan siivoustapahtumat tullaan kokoamaan yhteen myös seuraavalle Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/WCDPirkanmaa/

Suomessa yhteistyössä ovat mukana Suomen nuorkauppakamarit, kaupunkeja, WWF - World Wildlife Fund, Pidä Saaristo Siistinä sekä joukko muita järjestöjä ja julkisuuden henkilöitä. Kansainvälisiä tukijoita ovat esimerkiksi YK:n ympäristökokous UNEA ja YK:n ympäristöohjelma UNEP.

Höyrypuiston ja Viinikanlahdenpuiston siivoustempaus -tapahtuma Facebookissa