Siirry sisältöön

Viggo Wallensköld signeeraa kirjojaan Haiharan taidekeskuksessa

Julkaistu 10.6.2020 16.12

Aika: 11.7.2020 12.00 – 14.00
Paikka: Haiharan taidekeskus

Tapahtumalaji: Info- ja keskustelutilaisuudet, Kirjallisuus, Kuvataide
Järjestäjä: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Palkittu kuvataiteilija Viggo Wallensköld signeeraa kirjojaan Haiharan taidekeskuksessa. Wallensköld on taidemaalari ja Kirjailijaliiton jäsen, joka tunnetaan muun muassa teoksistaan Anatolij D. Mbdrinov aikalaistensa silmin ja Stroganoff. Teoksia saatavilla paikan päällä.

 

Haiharan taidekeskuksessa nähdään Viggo Wallensköldin laaja yksityisnäyttely heinäkuussa. Sukupolvensa persoonallisimpiin suomalaisiin taidemaalareihin kuuluvan Wallensköld on myös Kirjailijaliiton jäsen. Hän on julkaissut tähän mennessä neljä kuvitettua kaunokirjallista teosta: Anatolij D. Mbdrinov. Sienitieteilijä (2005), Anatolij D. Mbdrinov aikalaistensa silmin (2016), Stroganoff (2018) sekä Tutkimattomat sienet ennen ja nyt (2020).

Wallensköld signeeraa kirjojaan Haiharan taidekeskuksessa lauantaina 11.7 klo 12–14. Teoksia on saatavilla paikan päällä.

Viggo Wallensköld (s. 1969) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 1995. Wallensköld on pitänyt useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, mm. Amos Andersonin taidemuseossa, Tampereen ja Hämeenlinnan taidemuseoissa, Taidesalongissa ja Venäläisessä museossa Pietarissa. Hänen teoksiaan on useissa merkittävissä kokoelmissa.


Wallensköldin omalakista maailmaa voisi luonnehtia Calvinon tapaan metafiktiiviseksi. Tyylin perusteisiin kuuluu avoin tietoisuus kertomuksen fantasialuonteesta ja sen luomasta totuuden illuusiosta.

– Juha Siro


Haiharan taidekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, noin 8 km:n päässä Tampereen keskustasta. Linja-auto numero 10 menee suoraan Keskustorilta noin 20 minuutissa Haiharan taidekeskukselle.Haiharassa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla Haiharan taidekeskukseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, Haiharaan ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Haiharan taidekeskus