Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Pinnan alla: Runoa ja musiikkia

Julkaistu 28.6.2018 10.57

Aika: 10.11.2018 14.00 – 15.00
Paikka: Sampolan kirjasto

Tapahtumalaji: Kirjallisuus
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto, Tampereen seurdun työväenopisto ja Kulttuuripalvelut

Runoilija Kristiina Wallin, sellisti Mirkku Mattinen ja saksofonisti Veera Tuomi esittävät Sampolan kirjastossa runoa ja musiikkia yhteen kutovan teoksen Pinnan alla sekä kertovat teoksen synnystä.

Veera Tuomi, Mirkku Mattinen ja Kristiina Wallin
 

Pinnan alla on runoja, improvisoituja äänimaisemia ja sävellettyä musiikkia yhdistävä teos, joka kuljettaa syvään ja syvän läpi. Se vie kuulijan metsän, meren, hiljaisuuden ja toivon kerroksellisiin rakenteisiin.

Runot: Kristiina Wallin
Sello: Mirkku Mattinen
Saksofoni, sansula ja perkussiot, sävellys: Veera Tuomi

Runoilija Kristiina Wallin on julkaissut viisi runokokoelmaa (Tammi), ja hänen teoksensa ovat olleet ehdolla Tanssiva Karhu –runopalkinnon ja Runeberg-palkinnon saajaksi sekä kahdesti Einari Vuorela –runopalkintoehdokkaana. Runoteosten lisäksi Wallin on kirjoittanut kuunnelmia ja ääniversumiteoksia Yleisradiolle sekä esseistisen kirjeteoksen Puutarhakirjeitä (Atena) yhdessä runoilija Hannimari Heinon kanssa.

Veera Tuomi on pohjoisesta Tampereelle kotiutunut muusikko ja säveltäjä. Hän opiskelee säveltämistä Tampereen Musiikkiakatemiassa ja on kiertänyt viime vuosina soolona omia laulujaan esittäen, sekä keskittynyt kamarimusiikin säveltämiseen. Muusikkona hän on eri instrumentteja käsittelevä kameleontti, joka tällä kertaa tarttuu saksofoniin, sansulaan ja perkussioihin. Hän on kiinnostunut musiikin ja äänten rajapinnoista, sekä kirjoitetun ja improvisoidun musiikin suhteesta.

Mirkku Mattinen on sellisti ja sellonsoiton lehtori. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy säännöllisesti sekä klassisen että kevyen musiikin kokoonpanoissa. Hän soittaa vakituisesti Motelli Skronklessa ja johtaa Duo Bagatellea. Mattinen on myös kysytty studiomuusikko.

Tervetuloa kohtaamaan sanoissa ja musiikissa!