Siirry sisältöön

Aina mukana - käsilaukun vuosisata

Julkaistu 5.2.2020 17.51

Aika: 21.2.2020 11.00 – 15.11.2020 18.00
Paikka: Museo Milavida

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Museo Milavida

Aina mukana, käsilaukun vuosisata -näyttely tarkastelee naisten käsilaukkumuotia vuosina1920–2020. Näyttelyn uniikit laukut kertovat paitsi maun, designen ja muodin muutoksista, mutta samalla ne heijastelevat myös käyttäjiensä arvojen, roolien ja aseman muuttumista yhteiskunnassa.

 

Esihistoriallisella ajalla erilaisiin nahkapusseihin koottiin marjoja ja hedelmiä ja keskiajalla miehet kantoivat vyötäröllään rahaa ja amuletteja pienissä nahkalaukuissa. Varsinainen kädessä kannettava pussukan mallinen naisten laukku syntyi 1700-luvun lopulla Englannissa vaatemuodin muuttuessa vartalonmyötäisemmäksi. Ensimmäiset laukkubränNykynainen ei poistu kotoaan ilman laukkuaan, mutta aina se ei ole ollut vain naisellinen ja muodikas asuste.

Näyttely esittelee noin 50 ikonista käsilaukkua, joista monet ovat muuttuneet klassikoiksi kuuluisien kantajiensa vuoksi. Näyttelyssä ovat laukkuineen mukana Marlene Dietrich, Grace Kelly, Jaqueline Kennedy-Onassis ja Prinsessa Diana. Laukut on koottu näyttelyksi italialaisista yksityiskokoelmista.

Ulkoinen linkkiMuseo Milavida