Siirry sisältöön

Virtuaalitapahtuma: Metso LIVE – Ursus Factory

Julkaistu 29.3.2021 14.56

Aika: 16.4.2021 21.00 – 22.00
Paikka: Virtuaalitapahtuma

Tapahtumalaji: Musiikki ja konsertit
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto, Kaupunkikulttuuriyksikkö ja Alt Agency & Management

Suomen tärkeimmäksi rockyhtyeeksi kehuttu Ursus Factory on laulaja-kitaristi Jussi Pelkosen ja rumpali-laulaja Aleksi Ripatin muodostama duo.

Ursus Factory:n Jussi Pelkonen ja Aleksi Ripatti.
 

Ursus Factory on perustettu vuonna 2013. Suurta live-suosiota nauttiva yhtye julkaisi uutta musiikkia heti vuoden 2021 alussa Johanna Kustannus levy-yhtiön kautta.

Ursus Factory on lyhyessä ajassa ampaissut niin yleisön kuin kriitikoidenkin suosioon. Hurmoksellisten keikkojen ytimessä on rumpali Aleksi Ripatin ja kitaristi-laulaja Jussi Pelkosen saumaton yhteys, joka lavalla purkautuu puhtaana rock ’n’ rollin riemuna. Ursus Factoryn riehakas garagerock rämisee, mutta tinkimättömästi melodiat edellä. Yhtyeen tavaramerkiksi ovat myös nousseet Pelkosen pilke silmäkulmassa kirjailemat lyriikat, joissa poukkoileva tajunnanvirta ja veitsenterävät huomiot kulkevat rinta rinnan. Vuonna 2013 alkunsa saanut Ursus Factory on julkaissut kaksi levyä, joilta tunnetuimmiksi kappaleiksi ovat nousseet muun muassa Oot pomo, Baby mä oon rock’n’roll sekä ANO (Mitä kummaa).

Ursus Factoryä haastattelee kirjastonhoitaja Juhani Koivisto.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Alt Agency & Managementin kanssa.
Tapahtuma on osa Metso STUDIOn kevään tuotantoa.

Alla suora linkki tapahtumaan Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle, jossa striimiä voi seurata 16.4. klo 21. Artistin haastatteluosuus jää lisäksi tallenteeksi YouTube-kanavalle.