Siirry sisältöön

Kirjailijavieraana Saara Turunen

Julkaistu 2.8.2021 14.05

Aika: 28.9.2021 18.00 – 19.00
Paikka: Pääkirjasto Metso, Lehmus

Tapahtumalaji: Info- ja keskustelutilaisuudet, Kirjallisuus
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Kirjailija ja teatterintekijä Saara Turunen saapuu syyskuussa vierailulle Pääkirjasto Metsoon.

Saara Turunen.
 

Saara Turunen (1981) valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2009 ja hän on tunnettu omintakeisesta tyylistään niin kirjoittajana kuin ohjaajanakin. Hänen työlleen on ominaista mm. sukupuolen, normien ja taiteen teemojen tarkastelu.

Turusen romaaneitaan ovat mm. Rakkaudenhirviö ja Sivuhenkilö sekä uusin, keväällä 2021 julkaistu Järjettömiä asioita. Hänen tunnetuimpia näytelmiään ovat mm. Tavallisuuden aave ja Medusan huone. Turusen näytelmät ovat saaneet runsaasti kansainvälistä huomiota, niitä on käännetty kolmelletoista eri kielelle ja esitetty ympäri maailmaa. Turunen on palkittu muun muassa Helsingin Sanomien Kirjallisuuspalkinnolla 2015, Suomi Palkinnolla 2016, Helsingin Kaupungin Vuoden Taiteilija-Palkinnolla 2018 ja Lea-palkinnolla 2020.

Vierailullaan Turunen kertoo mm. omasta työstään, näytelmien ja proosan kirjoittamisesta, teostensa synnystä sekä niiden aiheista.

Tapahtuma striimataan Metso STUDIOn toimesta, joten haastattelua voi seurata myös kotisohvalta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!


Ulkoinen linkkiKirjailija Saara Turunen www.saaraturunen.comwww.saaraturunen.com

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumien osallistujamääriä saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Mikäli osallistujamääriä joudutaan rajoittamaan, niistä ilmoitetaan tapahtumien verkkosivuilla sekä kirjaston sähköisillä kanavilla. Muutokset tapahtumiin ovat siis mahdollisia.

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.