Siirry sisältöön

Opastetut kävelykierrokset Tammerkosken silloilla

Julkaistu 29.5.2020 9.07

Aika: 14.7.2020 17.00 – 18.30
Paikka: Keskustori/Ratikkakahvilan ympäristö

Tapahtumalaji: Kaupunkisuunnittelu, Liikunta ja urheilu, Luonto, Näyttelyt
Järjestäjä: Viiden tähden keskusta kehitysohjelma ja Pirkanmaan maakuntamuseo

Tammerkosken sillalla on käsite. Mutta paljonko noita siltoja onkaan? Mitä Matti ja Maija tekivät koskessa eräänä kesänä? Entä mitä Rafael Haarla totesikaan pirkkalaispatsaista? Tämä ja monta muuta asiaa selviää reilun tunnin kierroksella Tammerkosken siltojen päällä ja alla.

Tammekosken silloilla draamaopastus ja näyttely
 

Opastetut kierrokset järjestetään kahtena tiistaina, 14. ja 28.7. klo 17. Kierroksen pituus on n. 1,8 km ja kesto reilu 1h. Lähtö Ratikkakahvilan vierestä kulttuuriympäristötoteemin luota. Kierroksella tutustutaan myös uuteen Hämeensillan länsiosassa avattuun alikulkutunneliin, josta on kulku kohti uudistuvaa Mokkapuistoa. Oppaana toimii Markus Henriksson. Säävaraus. Huom! Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä. Osallistuthan opastukselle terveenä.

***

Keskustorilla, Ratikkakahvilan läheisyydessä sijaitsevassa kulttuuriympäristötoteemissa avautui tämän vuoden toinen näyttely, "Tammerkosken silloilla". 1800–2000-luvun valokuvista koostuva digitaalinen näyttely tutustuttaa Tampereen kansansallismaisemassa sijaitseviin siltoihin ja niiden erityispiirteisiin eri aikakausilla. Näyttelyn ovat toteuttaneet Pirkanmaan maakuntamuseo ja Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma.

Lisätietoa