Siirry sisältöön

Tampere Photo Festival

Julkaistu 14.9.2020 12.30

Aika: 14.9.2020 10.00 – 27.9.2020 18.00
Paikka: Lielahden kartano

Järjestäjä: Tampereen Valokuvausseura ry

Tampere Photo Festival 14.-27.9.2020

Filmi- ja digikuvaustapahtuma, joka tarjoaa ammattilaisten vetämiä valaisun, kuvankäsittelyn ja filmikuvauksen luentoja sekä työpajoja. Laadukkaita näyttelyitä Lielahden kartanon upeissa tiloissa. Teemoina mustavalkovedostaminen, märkälevytekniikka ja daguerrotypia nykyaikaista ja värikästä digikuvaa unohtamatta.

 

Päätapahtuma on viikonlopuna 19.-20.9. Lauantaina pääpaino on perinteisessä filmi ja mustavalkokuvauksessa ja siihen liittyvien kameroiden osto myynti ja korjaustoiminnassa. Sunnuntaina 20.9. klo 11 alkaen on kaikille avoin ja ilmainen kamerapuhelimen käyttöön opastava kuvakävely. Kuvakävelyn vetää valokuvauskouluttaja Tiina Puputti.

Alaston totuus – 4 sukupolvea Westoneita. Ainutlaatuinen näyttely saapuu Tampereelle.

Lielahden kartanon näyttely tekee valokuvahistoriallisen läpileikkauksen Weston-valokuvaajasuvun vedoksiin. Nähtävänä on mm. Edward Westonin maailmankuulu paprika-absraktio vuodelta 1930. Näyttely koostuu amerikkalaisen valokuvaaja Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teoksista. Edward Weston (1886–1958) oli viime vuosisadan valokuvaaja. jonka asetelmalliset ja veistokselliset alastonkuvat sekä muototutkielmat kuuluvat nykyisin valokuvataiteen merkkiteoksiin. Edward Weston on yksi valokuvauksen historian merkittävimmistä taiteilijoista. Hänen inspiraationsa näkyy myös hänen kahden poikansa, pojanpoikansa ja pojanpojanpoikansa muotokielessä. Lielahden kartanon näyttelyssä nähdään noin 40 valokuvan näyttely, jossa on alkuperäisvedoksia neljältä Westonin suvun edustajalta.

Näyttelyn mahdollistaa taidevalokuvien keräilijä Kirmo Wilén, jonka kokoelmasta teokset ovat. Hän tuntee nuoremmat Westonit henkilökohtaisesti ja on paikalla tarvittaessa lehdistön haastateltavana. Kirmo Wilénin luento ja opastettu näyttelykierros 19.9. Tiedustelut tapahtuman pääsihteeriltä Heli Markkola-Myrskylä, 050 5857513

Useiden kutsunäyttelyiden lisäksi esillä on myös yli kymmenen suomalaisen valokuvaajan eri tekniikoilla toteutettuja vedoksia.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta