Siirry sisältöön

Laikun Ystävänpäivä

Julkaistu 25.1.2020 22.15

Aika: 14.2.2020 16.00 – 21.00
Paikka: Kulttuuritalo Laikku

Tapahtumalaji: Käsityö, Näyttelyt, Terveys ja hyvinvointi, Työpajat
Järjestäjä: Kulttuuritalo Laikku, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Kulttuuritalo Laikku haluaa tuoda uuden näkökulman ystävänpäivään. Mitä jos ystävänpäivä olisikin päivä, jona kohdataan uusia ihmisiä ja löydetään mahdollisesti uusia ystäviä kulttuurin, rennon keskustelun ja erilaisten mukavien toimintojen äärellä?

 

Leppoisaa tekemistä ja kohtaamisia kulttuurin äärellä!

PÄIVÄN OHJELMA:

Klo 16–20 / Musiikkisali:

- Macramee-rannekkeiden -askartelupaja sekä virkkaus-/neulontaneuvontaa (Pirkanmaan Kässämartat)
- Kirjoita kirje tuntemattomalle (Setlementti Tampere)
- Omatoimista tekemistä: piirustustarvikkeita, värityskuvia, Black out poetry -piste, lautapelejä

Klo 16–16:45 / Luentosali:

- Kohtaamisia työpaja (ennakkoilmoittautuminen, ohjaaja yhteisöpedagogi Kristiina Puukko)

Klo 17–17:45 / Luentosali:

- Kohtaamisia työpaja (ennakkoilmoittautuminen, ohjaaja yhteisöpedagogi Kristiina Puukko)

Lisätietoa työpajoista:

Klo 18–20 / Luentosali:

- Luento ja avoin keskustelu: Etiikka ja ihmisyys: Arvoista käsin ohjautuvan elämän ja elämän hyväksymisen dilemma (luennoitsija FT Marika Enwald, Tampereen Kriittinen korkeakoulu)

Klo 18–21 / Kulttuurikahvila Laikku:

- Juttukahvila - avoin matalan kynnyksen keskustelutilaisuus (vetäjinä Essi Hänninen ja Saku Lillukka)

Klo 21 alkaen / G Livelab:

- Ystävänpäivän iltamat - liput 25 euroa (Tampereen freelance-näyttelijät)

Klo 9-21 /Galleria ja Studio:
Laikun näyttelyt avoinna koko päivän!


Lisätietoa Laikun Ystävänpäivätapahtumasta:

Musiikkisalissa on klo 16-20 erilaisia toiminnallisia pisteitä. Jokaisella on muun muassa mahdollisuus kirjoittaa kirje tuntemattomalle tai ottaa vastaan kirje joltain toiselta kirjoittajalta. Tilassa voi myös askarrella Pirkanmaan kässämarttojen kanssa makrame-rannekkeita, saada apua virkkaus- tai neulomiskysymyksiin, tehdä black out poetry -runoja kierrätyskirjoista sekä piirrellä, värittää värityskuvia tai kerätä vaikkapa joukko ihmisiä pelaamaan yhdessä lautapelejä. Myös Laikun näyttelyt ovat auki, ja niissä voi vapaasti käydä ihailemassa taidetta. Näyttelyihin on tulossa mahdollisesti myös opastuksia.

Luentosalissa puolestaan järjestetään klo 16 ja klo 17 kaksi työpajaa, joissa yhteisöpedagogi (AMK) Kristiina Puukko tutustuttaa osallistujia toisiinsa. Luvassa on helppoja ja hauskoja tutustumis- ja kohtaamisharjoituksia rennossa ilmapiirissä. Yhden työpajan kesto 45 minuuttia, ja työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen – toki paikan päälläkin voi ilmoittautua, mikäli työpajassa on vielä tilaa. Kristiina Puukko on työskennellyt jo 15 vuoden ajan yhteisöllisyyden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja hän haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuksia tulla nähdyksi ja kuulluksi, tutustua itseensä ja toisiin, löytää etsimänsä. Työpajat on suunnattu täysi-ikäisille ja ne ovat täysin maksuttomia.

Kulttuurikahvila Laikku muuntuu illalla klo 18-21 Juttukahvilaksi, jossa jokainen voi osallistua erilaisiin keskusteluihin vapaavalintaisesti ja oman aktiivisuutensa mukaisesti – tai vain kuunnella sujuvasti. Tilaisuus on kevyesti ohjattu ja illan aikana keskustelujen aiheita nostetaan kupeista. Rönsyily ja pöydästä toiseen loikkiminen on tässä illassa sallittua. Paikan päällä Juttukahvilan vetäjät Essi Hänninen ja Saku Lillukka.

Kuka tahansa voi vaihtoehtoisesti osallistua myös klo 18 alkaen Tampereen kriittisen korkeakoulun järjestämään luento- ja keskustelutilaisuuteen Luentosalissa. IHMISENÄ OLEMINEN -sarjassa tarkastelun kohteena on etiikka ja ihmisyys. Filosofian tohtori Marika Enwald esitelmöi aiheesta otsikolla "Arvoista käsin ohjautuvan elämän ja elämän hyväksymisen dilemma".

Illan piristysruiskeena nähdään myös Tampereen Freelance-näyttelijöitä, jotka tulevat jossain vaiheessa iltaa poikkeamaan Laikkuun pienten musiikillisten ohjelmanumeroiden kera sekä jakamaan ilmaisia halauksia niitä haluaville. Vierailun tarkempi aikataulu varmistuu lähempänä tapahtumaa.

Laikun ystävänpäivän viralliset jatkot ovat klo 21 Laikun naapurissa G Livelabissa, jossa on Tampereen Freelance-näyttelijöiden järjestämät ystävänpäiväiltamat. Iltamien liput maksavat 25 euroa, kaverin voi ottaa mukaan pelkän narikkamaksun hinnalla, eli kolmella eurolla. Ja mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, myydään opiskelijalippuja ovelta hintaan 10 €/kpl 14.2. klo 20 alkaen. Tapahtuma on ikärajaton.

Lisäksi:
Tampereen Freelance-näyttelijöiden vierailu Laikussa: Pieni musiikkiesitys, jonka jälkeen näyttelijät jakavat ilmaisia halauksia niitä haluaville (tarkka aika ja paikka varmistuvat lähempänä tapahtumaa)

Muutokset mahdollisia.Lisätietoa tapahtumasta:
Koordinaattori
Venla Moisala
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]
Kulttuuritalo Laikku