Hae
Valikko
a a

Kirjasto kuplii: Emmi Valve

Julkaistu 10.1.2018 12.43

Aika: 19.4.2018 17.00 – 18.00
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Nuoret
Järjestäjä: Kaupunginkirjasto ja Taiteen edistämiskeskus

Sarjakuvataiteilija Emmi Valve vierailee pääkirjasto Metsossa kertomassa teoksistaan, työskentelytavoistaan ja suhteestaan kirjastoihin. Haastattelijana sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen.

Kirjasto Kuplii -logo
 

Emmi Valveen omaelämäkerrallinen kirja Armo on viime vuosien tärkeimpiä ja kehutuimpia sarjakuvajulkaisuja. Mielenterveysongelmien kanssa kasvamisesta, elämisestä, kärsimisestä ja selviämisestä kertova tarina on monessa kohtaa varsin armotonta luettavaa, ja voimakas värimaailma ryöppyää painostavana tai vapauttavana sairauden ja tarinan tasoja myötäillen. Lopputuloksena on kuitenkin nimensä veroinen teos, jonka rankkojen aiheiden käsittelyssä riittää myös kuivaa ja sysimustaa huumorintajua.

Valve tekee myös paljon muuta, kuten lyhyempiä Girl Gang Bang Bang -tarinoita, joissa supercool tyttöjengi elää, sekoilee ja tukee toisiaan lapsiarkea ja ihmeellisiä pop-kultturitasoja sekoittavassa maailmassa. Valve myös pyörittää taidegalleriaa ja järjestää sarjakuvafestivaalia Porvoossa.

Kirjasto Kuplii -keskustelutilaisuudet tuovat pääkirjasto Metsoon Suomen mielenkiintoisimpia sarjakuvataiteilijoita. Yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluihin. Taiteilijoita haastattelee sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Järj. Tampereen kaupunginkirjasto ja Taiteen edistämiskeskus


Jaa: