Siirry sisältöön

PERUTTU: Tuesday Night Fever! -luentosarja diskomusiikin historiasta

Julkaistu 10.12.2021 9.37

Aika: 18.1.2022 18.00 – 19.00
Paikka: Pääkirjasto Metson musiikkiosasto

Tapahtumalaji: Koulutukset ja seminaarit, Musiikki ja konsertit
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla syvennytään diskomusiikin historiaan kaksiosaisessa luentosarjassa.

 

Mistä Donna Summer sai taiteilijanimensä? Miksi Michael Jackson käytti valkoista käsinettä? Mikä on Le Freak -hitin syntytarina?

Diskomusiikin historiaa käsittelevä kaksiosainen luento keskittyy 70- ja 80-luvun artisteihin. Luennoitsijoina ovat Kasari Klässiks -radio-ohjelman juontajat Juha Kurkikangas ja Kimmo Wirén. Mukana paljon musanäytteitä, mielenkiintoisia taustatarinoita sekä harvinaista kuvamateriaalia.

Kasari Klässiks on 80-luvun listamusiikin kulissien taakse sukeltava nettiradio-ohjelma, joka tarjoilee mm. harvinaisia erikoisversioita ajanjakson suurista ja pienistä hiteistä silloin tällöin myös naapurivuosikymmenille piipahtaen. Lisäksi ohjelmassa käsitellään kasariartistien tämän päivän kuulumisia sekä näiden uunituoreita julkaisuja.

Tämä on luentosarjan toinen osa, ja se käsittelee 80-lukua. Tervetuloa! Tapahtumaan saapuvilta yli 16-vuotiailta kysymme koronapassin.

Luentosarjan ensimmäinen osa järjestetään Pääkirjasto Metson Musiikkiosastolla 11.1. klo 18.

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumien osallistujamäärää saatetaan joutua rajoittamaan koronatilanteesta johtuen.

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.