Siirry sisältöön

Kirjailijavieraana Daniil Kozlov / Susinukke Kosola

Julkaistu 19.7.2021 15.23

Aika: 30.11.2021 18.00 – 19.00
Paikka: Sampolan kirjasto

Tapahtumalaji: Ikäihmiset, Kirjallisuus, Nuoret
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Monipuolisesti kirjallisuuden kentällä toimiva runoilija Daniil Kozlov vierailee Sampolan kirjastossa kirjamessuviikon tiistaina.

Daniil Kozlov nojailemassa kiviseinään.
 

Daniil Kozlov (s. 1991), taiteilijanimeltään Susinukke Kosola on pietarilaissyntyinen, Turussa asuva kirjoittaja ja kirjallisuusalan sekatyöläinen. Häneltä on julkaistu kolme runokirjaa ja yksi genrehybridi, jotka ovat saaneet kriitikoiden suitsutusta, palkintoja ja ehdokkuuksia. Hänen kolmas teoksensa Varisto on kokeellinen myös julkaisumuodoltaan – kokonaan käsin kirjoitettua kokoelmaa ei voi ostaa, sen voi ainoastaan saada tunnustusta vastaan. Hänen neljäs teoksensa Turkoosi vyöhyke on genrehybridi, joka yhdistää runoutta, esseistiikkaa ja säeromaanimuotoa.

Kosola tunnetaan myös runouteen ja yhteiskunnalliseen kirjallisuuteen keskittyvän Kolera-kollektiivi -nimisen kustantamon perustajana ja lavarunoilijana, sekä kansallisen Runografi-hankkeen ideoijana ja vetäjänä. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän toimii lyriikan kirjoittamisen opettajana muun muassa Turun yliopistossa ja työskentelee aktiivisesti alueensa kirjallisella kentällä.

Tapahtuma striimataan Metso STUDIOn toimesta, joten haastattelua voi seurata myös kotisohvalta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuva: Pia jalkanen